Iulia Motoc, a doua judecatoare CCR care isi rezerva dreptul de a da in judecata Antena 3 si publicatii ale trustului Intact, pentru defaimare si amenintari

0
21

Judecătoarea Curţii Constituţionale Iulia Motoc afirmă, într-un comunicat referitor la atacurile la care ar fi supusă din direcţia unei părţi a presei, că a votat de multe ori împotriva iniţiativelor legislative ale PDL – partidul care a propus-o în CCR, informeaza Mediafax.

"În calitate de judecător al Curţii Constituţionale, am formulat mai multe opinii separate, dintre care menţionez cea pentru menţinerea drepturilor foştilor deţinuţi politici şi cea împotriva menţinerii prezentei dobândiri licite a averii. Am votat de multe ori împotriva iniţiativelor legislative ale partidului care m-a propus ca judecător CCR, PDL", afirmă Motoc, în comunicat.

 

"Atacurile împotriva justiţiei constituţionale şi judecătorilor Curţii Constituţionale continuă. Ameninţările, defăimarea şi hărţuirea mea, în calitate de judecător al Curţii Constituţionale a devenit o practică curentă a unor posturi de televiziune, în special Antena 3 şi a altor publicaţii, in particular celor ce aparţin Grupului Intact. Deşi aceste afirmaţii au un caracter vădit neveridic, putând fi considerate derizorii, ele fac parte dintr-o strategie de subminare a credibilităţii mele ca judecător al Curţii Constituţionale", susţine Motoc, în acelaşi comunicat.

Iulia Motoc subliniază, totodată, că îsi rezervă dreptul să acţioneze în instanţă posturile de televiziune şi publicaţiile care au procedat la "defăimări şi ameninţări" ce i-au creat, susţine ea, "mari prejudicii morale".

 

În acelaşi comunicat, judecătoarea prezintă informaţii legate de studiile şi cariera sa, subliniind că nu a fost niciodată membru al unui partid politic.

În una dintre emisiunile TV în care s-a făcut referire la viaţa privată a judecătoarei, difuzată marţi seară de Antena 3, realizatorul a prezentat un fragment dintr-o carte biografică semnată de Eugen Mihăescu, în care se afirma că Motoc a devenit cunoscută la New York pentru un comportament care a necesitat tratament psihiatric.

 

Judecătoarea face referire şi la plângerea privind incompatibilitatea sa. "La 27 iunie 2012, s-a depus plângere referitoare la incompatibilitatea mea, plângere care ulterior a fost retrasă de la Curtea Constituţională, dar nu şi de la ANI. La 2 august 2012, ANI m-a anunţat că sunt compatibilă şi că nu există temeiuri pentru o plângere de incompatibilitate împotriva mea", arată Motoc, în acelaşi comunicat.

Judecătoarea mai spune că, "în ciuda presiunilor, intimidărilor, hărţuirilor şi defăimărilor" la adresa ei, va continua, "ca şi până acum", să aplice legea.

 

Acum cateva zile, si judecatoarea CCR Aspazia Cojocaru a afirmat ca isi rezerva dreptul de a actiona in instanta Antena 3 si publicatii ale trustului Intact, pentru campania de denigrare la adresa ei inceputa odata cu anuntarea deciziei de invalidare a referendumului de pe 29 iulie de catre Curtea Constitutionala a Romaniei.

.