John Kerry: Rusia nu aplică corect acordul de la Minsk

0
17

John Kerry, secretarul de stat american, a declarat ca Rusia nu aplica corect incetarea focului in estul Ucrainei, asa cum a fost ea negociata in acordul de la Minsk, relateaza Agerpres.

 

Kerry a discutat cu Serghei Lavrov, omologul său rus, despre convoaiele și echipamentele rusești din estul Ucrainei, "pentru că este clar pentru moment" că încetarea focului de la Minsk "nu a fost suficient respectată".

 

Primul ministru ucrainean Arseni Iațeniuk a acuzat de asemenea vineri Rusia că nu vrea pace în Ucraina, avertizând că Kievul trebuie să fie pregătit pentru "lupte grele" în momentul când luptele sporadice continuă în estul țării.

 

CITITI SI: NATO: O noua concentrare de forte rusesti la granita cu Ucraina

 

Kievul cere de mai multe luni occidentalilor să-i furnizeze arme pentru a lupta contra separatiștilor din est, unde conflictul a făcut peste 6.000 de morți într-un an, amintește AFP.

 

Acordurile din februarie "Minsk 2" prevăd o încetare a focului și retragerea armamentului greu pentru a crea o zonă tampon între beligeranți. Ele au permis o perioadă de acalmie relativă pe linia frontului dar luptele s-au intensificat din nou în ultimele săptămâni.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!