John Kerry: RUSIA trebuie sa inceteze să-i mai sprijine cu ARME și TIRURI pe separatiștii proruși din UCRAINA. Serghei LAVROV: Subordonaţii SUA împiedică OSCE să-şi facă treaba

0
7

John Kerry cere Rusiei să nu-i mai sprijine cu arme și tiruri pe separatiștii proruși din Ucraina. Mai mult, Kerry a respins și dezminţirea ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov a acuzațiilor privind implicarea Moscovei în conflictul din Ucraina. Lavrov i-a transmis secretarului de Stat american John Kerry ca "trebuie să le ordone subordonaţilor săi să nu mai împiedice OSCE să-şi facă treaba" în Ucraina, relateaza Mediafax.

 

Într-o conversaţie telefonică, şeful diplomaţiei ruse "i-a cerut lui John Kerry să le ordone subordonaţilor săi să nu mai împiedice OSCE să-şi facă treaba", a anunţat într-un comunicat Ministerul rus de Externe.

 

Moscova a acuzat vineri Washingtonul că susţine Kievul şi "împărtăşeşte responsabilitatea sângelui vărsat" în estul Ucrainei, o zonă devastată de confruntări armate intense între separatişti şi forţele guvernamentale.

 

CITITI SI: MAE rus: SUA fac propaganda antiruseasca si desfasoara o campanie pentru denigrarea Rusiei. Washingtonul POARTA O PARTE DIN VINA pentru varsarea de sange din Ucraina

 

Aceste confruntări armate – care au loc în jurul locului în care au căzut fragmentele Boeingului 777 al companiei Malaysia Airlines, doborât în zbor de către o rachetă pe 17 iulie – complică activitatea experţilor din cadrul Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperarre în Europa (OSCE) pe teren, în pofida unui armistiţiu fragil în zona catastrofei.

 

"Este important să se obţină un armistiţiu în zona de conflict din Ucraina şi să înceapă negocierile între beligeranţi, conform modalităţilor prevăzute de Acordul de la Geneva" încheiat în aprilie, au convenit Lavrov şi Kerry în cursul conversaţiei telefonice, potrivit aceleiaşi surse.

 

Şeful diplomaţiei ruse a anunţat totodată că Rusia îi invită din nou pe observatorii OSCE să vină în posturile de frontieră de la Doneţk şi Gukovo.

 

Observatori OSCE au vizitat deja, pe 15 iulie, aceste posturi situate de-a lungul frontierei ruso-ucrainene, iar ataşaţi militari străini au examinat locurile unde au căzut mai multe obuze trase de pe teritoriul ucrainean.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!