John Kerry (SUA): Rusia se comporta precum URSS

0
6

Federatia Rusa are un comportament similar URSS-ului, a declarat joi secretarul de Stat american. Aflat la Sofia, John Kerry a promis sprijinul SUA pentru a contracara dependenta Bulgariei de resursele energetice rusesti, potrivit Agerpres.

Referindu-se la recenta aniversare a 25 de ani de la căderea regimurilor comuniste în Europa de Est, și în special în Bulgaria, șeful diplomației americane a spus, în cadrul unei conferințe de presă, că “în mod evident, bătălia a fost câștigată”, dar am ajuns acum din nou într-un moment în care “Rusia încearcă să impună altora voința ei, să le restrângă opțiunile și să intervină în politica internă a unei țări pentru a o controla”.

În prezent, 90% din gazele naturale consumate de Bulgaria provin din Rusia, dar și funcționarea centralei de la Kozlodui depinde tot de combustibilul nuclear rusesc.

Primul pas pe care Statele Unite îl vor face în direcția susținerii Bulgariei va fi trimiterea unui reprezentant american ce va avea ca misiune să discute cu autoritățile bulgare posibile proiecte în sectorul energetic, unul fiind cel avut în vedere de compania Westinghouse pentru construirea unui nou reactor la centrala atomoelectrică de la Kozlodui.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!