John Kerry: SUA si Rusia convin asupra unor principii fundamentale in privinta Siriei

0
15

Secretarul de stat american John Kerry a vorbit, marti, despre “principia fundamnetale” asupra carora SUA si Rusia au convenit cu privire la situatia din Siria.

 

Kerry a afirmat intentia de a se reintalni cu omologul sau rus Serghei Lavrov, miercuri, dupa ce luni Obama si Putin s-au intalnit fata in fata in marja Adunarii Generale a Natiunilor Unite.

 

A existat un acord că Siria trebuie să fie o țară unită, seculară, că gruparea Statul Islamic (SI) trebuie să fie combătută și că trebuie să existe o tranziție care să fie gestionată”, a spus Kerry intr-un interviu pentru MSNBC, citat de Agerpres.

 

Cat despre intalnirea Putin-Obama sustinuta luni, la New York, secretarul de stat american a descris-o drept “foarte constructiva, foarte politicoasa si foarte sincera”.

 

Toata lumea intelege ca miza este viitorul Siriei si lumea cauta rapid o cale de solutionare”, a continuat Kerry.

 

In context, si Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, a punctat faptul ca dialogul bilateral Rusia-SUA va continua, cele doua state urmarind un compromis in dosarul sirian si in lupta impotriva teroristilor Stat Islamic.

 

Nu am cazut de acord asupra etapelor”, a spus Serghei Lavrov dupa intalnirea Putin-Obama de luni seara, dar cei doi lideri “au convenit sa continue cooperarea lor”.

 

Vorbind despre distrugerea organizatiei jihadiste Stat Islamic ca despre “obiectivul nostru comun”, Lavrov a mai aratat ca discutii la nivele de ministere ale Apararii si ale Afacerilor Externe vor continua sa aiba loc.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!