Judecătoarea Aspazia Cojocaru: Eu sunt magistrat, NU politician, ca să execut ordinele partidului. Şi nu permit nici unui puşti, care n-a dat un examen corect în viaţa lui, să mă critice!

0
28

In legatura cu criticile formulate de Crin Antonescu si Victor Ponta la adresa judecatoarei CCR Aspazia Cojocaru, pe care au acuzat-o de tradare deoarece nu a votat in favoarea PSD (care au sustinut-o pentru a fi numita judecator la Curtea Constitutionala), magistratul incriminat de cei doi politicieni a declarat in exclusivitate pentru Romania Libera:

"Eu respect legile, pe care le si cunosc, spre deosebire de pustii (cu referire la Ponta si Antonescu) care ma critica la televiziuni, eu sunt magistrat, NU politician, ca sa execut ordinele partidului. Si nu permit nici unui pusti, care n-a dat un examen corect in viata lui, sa ma critice! Pe mine nu ma poate nimeni intimida, orice ar spune despre mine, iar domnul Predescu n-are decat sa spuna ce vrea, sa execute ce ordine politice vrea dumnealui. Eu voi respecta doar textele de lege!"

Declaratia a survenit dupa ce magistratul CCR Ion Predescu (PSD) a declarat presei ca "Am luptat si noi cat am putut" (pentru validarea referendumului), acuzand ca s-a realizat cvorumul de invalidare a  referendumului cu scorul  de 6 la 3 cu concursul  Aspaziei Cojocaru (nominalizata in CCR de PSD), care a votat alaturi de judecatorii sustinuti de PDL, Traian Basescu si UDMR.

Crin Antonescu a criticat dur decizia CCR, catalogand-o ca fiind o lovitura la principiile unui stat democratic si a chemat lumea la proteste.

La randul sau, premierul Ponta a tinut isonul criticilor lui Antonescu , sustinand ca adresa gresita din 3 august  a CCR catre Guvern ar fi fost trimisa cu scopul de a se castiga timp pentru convingerea judecatoarei Aspazia Cojocaru "să treacă în tabăra celor care îl susţin pe preşedintele Băsescu. (…) De fapt, cei de la Curte nu vroiau decât să o convingă pe doamna Cojocaru să voteze, nici nu au luat în seamnă ce am trimis noi şi atunci mă întreb de ce nu au convins-o de pe 3 august, că, uite, am mai pierdut 20 de zile inutil".

 

Judecatorul Acsinte Gaspar, falsificatorul hotararilor CCR?

 Tot tambalaul cu listele electorale care trebuie actualizate post-referendum a fost generat de o adresa compusa de judecatorul Acsinte Gaspar si trimisa la Guvern pe data de 3 august. Gaspar a recunoscut astazi pentru Romania libera ca este autorul adresei, despre care la data de 4 august Romania Libera a dezvaluit ca este falsificata in articolul " La CCR se falsifica hotarari in folosul USL".

Reporterul Romaniei Libere l-a intrebat pe judecatorul Gaspar care au fost motivele pentru care NU a respectat continutul juridic al hotararii luate de majoritatea judecatorilor CCR, publicat la data de 2 august pe pagina de Internet a institutiei, care cerea Guvernului sa-i transmita  numarul de cetetateni de pe listele electorale FOLOSITE la referendumul din 29 iulie 2012  si a cerut, cu de la sine putere, Guvernului sa ia masuri urgente de actualizare a acestor liste. Domnul ACSINTE GASPAR a refuzat sa ne raspunda, precizand ca "NU  discut cu presa deciziile mele".

Reamintim ca dupa ce ACsinte Gaspar a trimis adresa cu continut juridic falsificat, Guvernul a demarat minirecesamantul. Ulterior, CCR a revenit cu alte doua adrese de rectificare si de clarificare, de care insa Guvernul nu a tinut seama, dar luni si-a asumat cifra totala de 18,3 milioane de cetateni de pe listele folosite la referendum ( este prima fraza din adresa trimisa de Guvern la CCR la data de 20 august).

 

Aspazia Cojocaru a fost amenintata cu moartea

Reamintim ca Aspazia Cojocaru a fost amenintata cu moartea inainteca magistratii CCR sa se pronunte cu privire la suspendarea presedintelui Traian Basescu. In amenintari erau implicati un puscarias si doi politisti care au accesat ilegal baza de date pentru a afla adresa judecatorului CCR. Parchetul a deschis o ancheta, iar Curtea a transmis proteste la Comisia Europeana si la Comisia de la Venetia. Unul dintre politisti era de la la Sectorul 5 al capitalei, altul din judetul Olt.

Ulterior, CCR a transmis o adresa de rectificare la Guvern, dar executivul nu a tinut cont de ea.