Judecătoarele Gabriela Bârsan și Corina Corbu, SUSPENDATE din funcție de CSM

0
4

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât vineri suspendarea din funcție a judecătoarelor Gabriela Bârsan și Corina Corbu de la Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce acestea au fost trimise în judecată de DNA pentru corupție, informeaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat al DNA remis joi, Gabriela Bârsan, președinte al Secției de contencios administrativ și fiscal din cadrul ÎCCJ, este acuzată de două infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice; luare de mită; folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații care nu sunt destinate publicității și permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații și trafic de influență.

Corina Corbu este acuzată de complicitate la favorizarea făptuitorului.

 

CITITI SI: Judecatoarele Gabriela Barsan si Iuliana Pusoiu, trimise in judecata de DNA. Magistratii sunt acuzati ca luau spaga sub forma de excursii la Paris, haine de lux si petreceri la restaurante

 

În același dosar au fost deferiți justiției, Anton Pandrea și Iuliana Pușoiu, magistrați la ÎCCJ, avocații Radu și Claudia Silinescu Gherbovan, omul de afaceri Gabriel Chiriac și Florian Ionescu, șoferul Gabrielei Bârsan, angajat la ÎCCJ.

Procurorii DNA susțin că Gabriela Bârsan și Iuliana Pușoiu au primit de la omul de afaceri Gabriel Chiriac bunuri și servicii (petreceri la restaurante exclusiviste din Paris și București, vacanțe în străinătate, călătorii cu avionul, obiecte vestimentare de lux), în schimbul unor decizii favorabile în dosare în care erau implicate firme ale acestuia.

Corina Corbu este acuzată că le-a anunțat pe Gabriela Bârsan și Iuliana Pușoiu că pe numele lor au fost emise autorizații de interceptare a convorbirilor.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!