Juncker, seful CE: Ducem lipsa de uniune si de Europa. Nu suntem intr-o situatie buna

0
9

Jean-Claude Juncker deplange starea Uniunii Europene. Proiectul european duce lipsa de uniune si de Europa, iar acest lucru trebuie schimbat, a spus seful Comisiei Europene, miercuri, in discursul anual privind “Starea Uniunii” prezentat in plenul Parlamentului European.

''Nu suntem într-o situație bună. Există o lipsă de Europa în UE și este o lipsă de uniune în Uniunea Europeană. Asta trebuie să se schimbe'', a spus Juncker în fața eurodeputaților reuniti la Strasbourg.
 

In ce priveste criza refugiatilor, Juncker a punctat ca “europenii trebuie sa-si reaminteasca faptul ca Europa este un continent unde fiecare, intr-un fel, a fost un refugiat”, transmite Reuters, citata de Agerpres.

Aici, Juncker a facut referire la valurile de imigranti irlandezi, scotiei si polonezi care au ajuns in Statele Unite ale Americii.

''Noi, europenii, trebuie să știm și să nu uităm niciodată de ce dreptul la azil este unul dintre drepturile fundamentale, cele mai importante. Nu trebuie să uităm acest lucru. Este adevărat că Europa nu poate adăposti toată suferința lumii, dar trebuie să punem această problemă în perspectivă'', si-a continuat seful CE argumentarea.

Cat timp in Siria va fi razboi, a intarit Juncker, criza refugiatilor nu se va sfarsi:

Luptam contra Statului Islamic – atunci de ce sa nu fim gata sa-i acceptam pe cei care fug de Statul Islamic”, a aratat Jean-Claude Juncker.

Raportati la populatia Uniunii Europene, refugiatii reprezinta doar 0,11% , in timp ce intr-o tara precum Libanul ei reprezinta un sfert dintr-o populatie care are doar o cincime din nivelul de trai din UE.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!