Justitia decide definitiv arestarea lui Mohamad Yassin. Sirianul ar fi cerut 2 milioane de euro pentru eliberarea lui Omar Hayssam

0
6

Judecatorii Curtii de Apel Bucuresti (CAB) au decis definitiv arestarea lui Mohamad Yassin. Sirianul este acuzat de trafic de influenta, dupa ce ar fi cerut aproximativ 2 milioane de euro pentru a interveni in obtinerea unei decizii de anulare a pedepsei cu inchisoarea in cazul lui Omar Hayssam.

Decizia CAB a fost luata marti, magistratii aplicand aceeasi sentinta si fata de Tahli Fadel, si el cercetat in dosar.

In 4 aprilie, magistratii Tribunalului Bucuresti au decis arestarea preventiva lui Mohamad Yassin, sub acuzatia de trafic de influenta, potrivit Romania Libera.
 

2 milioane de euro pentru eliberarea lui Hayssam

Sirianul Yassin Mohamad, implicat in dosarul rapirii jurnalistilor romani in Irak, a fost retinut in 3 aprilie pentru 24 de ore de procurorii DNA. Mohamad este acuzat, alaturi de Tahli Fadel, de trafic de influenta, respectiv complicitate la trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat DNA, Yassin Mohamad ar fi cerut direct sau prin intermediul lui Tahli Fadel, 2.000.000 de euro, pentru o presupusa influenta exercitata asupra organelor judiciare. Procurorii sustin ca Mohamad pretindea ca poate anula o hotarare de condamnare la inchisoare in cazul unei alte persoane – Omar Hayssam, denuntator in dosar. 

De altfel, potrivit unor surse judiciare, Omar Hayssam i-ar fi denunţat pe Mohamad Yassin şi Tahli Fadel.

Fadel Tahli a fost cercetat si in Dosarul Foresta Nehoiu, in care Omar Hayssam a fost condamnat definitiv de catre instanta suprema, in iunie 2010.

Hayssam executa o pedeapsa de 23 de ani si patru luni de inchisoare ca urmare a contopirii pedepselor din dosarele “Volvo”, “Foresta Nehoiu”  si cel al rapirii celor trei jurnalisti, potrivit unei decizii luate in 27 martie de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Omar Hayssam executa pedepsele din iulie 2013, cand a fost adus in tara, la sapte ani de la fuga sa din Romania.

CITESTE SI:

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!