Kelemen Hunor: Nagy Zsolt are nevoie de spirijinul si solidaritatea UDMR

0
5

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a declarat astăzi că îl susține pe fostul ministru Nagy Zsolt. Acesta a susținut că Nagy are nevoie de sprijinul și solidaritatea UDMR, neputându-se vorbi despre corupție în cazul său, arată Hotnews. UDMR a sărbatorit astăzi, printr-un eveniment organizat la Opera Maghiară din Cluj, 25 de ani de la înființare.


Cu ocazia sărbătorii a 25 de ani de la întemeierea patidului Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, Kelemn Hunor s-a referit la condamnarea lui Nagy Zsolt, fostul ministru al Comunicațiilor. Hunor a declarat că este de părere că Nagy este nevinovat:

"Nagy Zsolt, care a fost nedreptățit și a fost sancționat, a fost condamnat la închisoare. Deci există foarte multe provocări. Și niciodată să nu credeți că cineva va termina treaba în locul nostru. Permiteți-mi să fac aici referire și la Nagy Zsolt. Libertatea înseamnă altceva pentru Nagy Zsolt de săptămâna trecută. Trebuie să fie foarte clar, cazul lui nu este un caz de corupție. Nu există nicio dovadă împotriva lui, nu s-a privatizat nicio companie de stat pe vremea lui. Din stenogramele înregistrate cu ocazia convorbirilor purtate de alte persoane s-au tras concluzii cu privire la cazul lui și în baza acelor stenograme a fost condamnat Nagy Zsolt. El are nevoie de sprijinul nostru și de solidaritatea noastră".

Înalta Curte de Casatie și Justiție i-a condamnat pe 27.01.2015 Codruț Sereș, fost ministru al Economiei, la 4 ani si 8 luni de închisoare cu executare și pe Zsolt Nagy, fostul ministru al Comunicatiilor, la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul privatizărilor strategice. Cei doi au fost acuzați de procurori că ar fi utilizat pozițiile pe care le ocupau în Guvern pentru a favoriza anumiți concurenți într-o serie de dosare de privatizare. Anchetatorii susțin că faptele celor doi demnitari trebuie catalogate drept trădare.
 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!