Kelemen Hunor: UDMR sustine motiunea de cenzura initiata de PNL

0
11

Presedintele UDMR a declarat ca formatiunea pe care o conduce va sustine motiunea de cenzura initiata de PNL impotriva Guvernului Ponta. Kelemen Hunor s-a declarat insa sceptic in privinta sanselor de reusita ale motiunii, daca actuala coalitia de guvernare il va sustine pe Victor Ponta.

 

"Motiunea de cenzura – un instrument politic si este foarte bine sa fie folosit in fiecare sesiune parlamentara. Ramane, cel putin pentru mine, intrebarea daca era bine sa fie initiata aceasta motiune acum sau peste doua trei saptamani, dar nu mai este cale de intoarcere. UDMR este in Opozitie si aproape sigur ca se va comporta ca o formatiune politica in Opozitie, sigur ca nu va vota impotriva motiunii de cenzura, dar consultandu-ma cu colegii mei marea majoritate crede ca trebuie sa mergem pe logica unei formatiuni politice in Opozitie", a declarat Kelemen Hunor miercuri, dupa intalnirea cu liderii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga, potrivit Agerpres

 

Hunor a mai spus ca decizia formala cu privire la votul asupra motiunii de cenzura va fi luata luni la sedinta grupurilor reunite ale Uniunii: "Ne intereseaza, si asta am spus colegilor de la PNL, daca cumva acest guvern pica sau premierul Victor Ponta face un pas inapoi trebuie sa stim ce vor sa faca mai departe. Este un lucru poate mai important decat soarta motiunii de cenzura pentru ca este o perioada limitata pana la alegerile parlamentare. Trebuie sa vedem proiectele, programul politic pentru aceasta perioada si despre acest lucru trebuie sa vorbim la urmatoarea intalnire, nu despre altceva."
 

Kelemen Hunor a adaugat ca daca actuala coalitie il sustine pe premierul Victor Ponta motiunea nu are nicio sansa sa treaca. Intrebat daca UDMR este interesat sa intre in prezent la guvernare, Kelemen Hunor spune ca acest aspect nu a fost discutat cu PNL si ca este prematura o astfel de chestiune.

 

Motiunea de cenzura "Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!", initiata de PNL este citita miercuri in plenul comun al Camerei Deputatilor si Senatului. Motiunea de cenzura va fi dezbatuta si supusa la vot in Parlament saptamana viitoare.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!