Klaus Iohannis a semnat in cartea de condoleante de la Ambasada Ucrainei

0
10

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, in cartea de condoleante deschisa la Ambasada Ucrainei. Iohannis a condamnat atacurile din estul separatist al tarii, potrivit Hotnews.

“In aceste zile de grele incercari, doresc sa transmit familiilor indurerate, intregii natiuni ucrainene compasiunea mea si sentimentul de solidaritate al tuturor cetatenilor romani”, a notat Iohannis.

El a facut din nou apel la dialog in ceea ce priveste conflictul din Ucraina si la gasirea unei solutii politice care sa evite grelele pierderi de vieti omenesti.

Romania a sprijinit, sprijina si va sprijini intotdeauna Ucraina vecina si prietena, independenta si suverana in aspiratiile sale europene si euroatlantice”, a subliniat Iohannis.

In data de 13 ianuarie 2015, ca urmare a unui tir de artilerie din partea teroristilor prorusi din regiunea Donetk asupra blocpostului ucrainean din apropierea localitatii Bugas, unul dintre proiectile a nimerit intr-un autocar de cursa. (…) Atacul s-a efectuat dinspre orasul Dokuceaievsc care se afla sub controlul formatiunilor militare ilegale”, se arata intr-un comunicat de presa publicat miercuri de Ambasada Ucrainei.

Atacul teroristilor prorusi nu a fost unul intamplator, deoarece in apropierea zonei respective nu sunt pozitionate forte armate ale Ucrainei, deci teroristii in mod intentionat au tras asupra cetatenilor pasnici, a adaugat Ambasada.

12 persoane au murit in urma incidentului, iar alte sase au fost ranite.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!