Klaus Iohannis confirma intalnirea cu Daniel Horodniceanu, propus la sefia DIICOT

0
5

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, a confirmat faptul ca s-a intalnit, marti dimineata, la palatul Cotroceni, cu procurorul iesean, Daniel Horodniceanu, propus pentru sefia DIICOT, relateaza Romania Libera.

 

"Am avut o discuție, evident. Eu vreau să cunosc oamenii pe care îi numesc în funcții. Am avut o întâlnire", a declarat Iohannis. Presedintele a mai declarat ca va lua o decizie in privinta numirii acestuia saptamana viitoare.

 

Potrivit unor surse, Horodniceanu ar fi cerut la sfarsitul intalnirii sa faca un selfie cu seful statului, insa acesta l-ar fi refuzat atragandu-i atentia ca participa la o intalnire oficiala. O decizie referitoare la numirea procurorului Horodniceanu la sefia DIICOT este asteptata saptamana viitoare. 


Presedintele Iohannis a cerut luni, 11 mai, stenograma interviului dat de Horodniceanu in fata sectiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. In urma interviului, procurorul iesean a primit aviz favorabil, cu 5 voturi pentru si 2 impotriva. 

 

CITITI SI: Klaus Iohannis cere stenograma interviului dat de Daniel Horodniceanu la CSM pentru functia de sef al DIICOT

 

Avizul CSM este consultativ, decizia finala de numire in functie revine sefului statului. Klaus Iohannis a declarat ca este multumit de materialul care i s-a pus la dispozitie de catre Consiliul Suprem al Magistraturii. Iohannis a cerut de la CSM si "documentele care au fost avute în vedere" atunci cand CSM a dat aviz pozitiv pentru Horodniceanu.
 

Pe 9 aprilie, ministrul Justitiei a anuntat ca l-a propus pe Daniel-Constantin Horodniceanu, sef DIICOT – Serviciul Teritorial Iasi, pentru functia de procuror sef al DIICOT.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!