Klaus Iohannis: Fara SHOW-URI TV. Presedintele NU DISTREAZA. Cu acest guvern NU pot sa-mi pun in practica VIZIUNEA. Vreau un guvern PNL

0
25

“PNL isi doreste sa ajunga la guvernare”, a declarat joi seara presedintele Klaus Iohannis. Invitat in emisiunea “Jocuri de putere”, la Realitatea TV, seful statului a abordat mai multe subiecte, precum politica externa, lupta anticoruptie, criza din Ucraina si viitorul politic al tarii. Iohannis si-a exprimat si optiunea cu privire la premierul desemnat pentru viitoare guvernare PNL: “Optiunea mea este Catalin Predoiu”, a spus presedintele.

Un moment inedit a fost reprezentat de cateva declaratii ale sefului statului, cu trimitere catre fostul presedinte Traian Basescu si stilul sau consacrat de a face politica. “Nu ma veti vedea la televizor ca-l iau de urechi pe premier”, a subliniat Iohannis.

Eu propun altfel de politica, fara scandaluri si fara show-uri televizate cu primul ministru. Am spus de la inceput ca voi avea o colaborare. Presedintele nu este ales ca sa distreze”, a mai aratat seful statului.

Mi se pare absolut normal ca presedintele si primul ministru sa vorbeasca despre cum se pot rezolva problemele Romaniei. Mi se pare anormal ca presedintele si primul ministru sa nu vorbeasca despre problemele Romaniei”, a continuat Klaus Iohannis, cu trimitere evidenta catre stilul conflictual de a face politica al lui Traian Basescu.
 

(Relatia institutionala dintre premierul Ponta si presedintele Basescu a fost marcata de tensiuni)

Totusi, Iohannis si-a exprimat dorinta de a lucra cu un alt Executiv, guvernul PSD condus de Victor Ponta nu ii este util in incercarea de a pune in practica “programul meu pentru o Romanie puternica in urmatorii zece ani”.

Acest Guvern a fost aici cand am devenit presedinte. Nici nu i-am ales, nici nu ii resping institutional, pentru ca nu este treaba presedintelui sa ii respinga. Dar cu acest Guvern nu vad cum sa pun in practica programul meu pentru o Romanie puternica in urmatorii 10 ani”, a spus Iohannis.

Seful statului a continuat: “Am spus ca dupa alegeri vor aparea miscari in Parlament, se formeaza noi grupuri. Acest lucru se intampla. Nu dirijez eu acest lucru, dar sunt miscari in Parlament. E posibil sa se schimbe majoritatea. Opozitia vine cu o motiune de cenzura si schimba Guvernul. Asa functioneaza democratia”.

Intrebat in final despre atacurile politice primite in campania pentru Palatul Cotroceni, Iohannis a raspuns, zambind: “Le-am iertat, dar nu le pot uita”.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!