Klaus IOHANNIS, inainte de plecarea la Bruxelles: Prioritatea mandatului meu va fi aprofundarea integrarii europene

0
8

Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, intr-o scurta declaratie de presa sustinuta la Aeroportul Otopeni, ca prioritatea mandatului sau in cadrul primei vizite oficiale ca sef de stat la Bruxelles va fi "aproundarea integrarii europene" a Romaniei si pasii care trebuie facute in acest sens, relateaza Hotnews.


Declaratia presedintelui:

"Am dorit astfel sa subliniez importanta pe care o acorda tara noastra consolidarii profilului nostru european 

In cadrul discutiilor voi aborda teme de interes deosebit pentru Romania 

Romania se afla deja in al optulea an de apartenenta la UE. Contributia noastra la proiectul european trebuie sa fie una pe masura
 

CITITI SI: Presedintele Iohannis face prima vizita externa, joi si vineri, la Bruxelles. Intalniri cu Junker, Tusk si Stoltenberg, pe agenda

 

Prioritatea mandatului meu va fi aprofundarea integrarii europene. Voi transmite cu claritate acest mesaj, vom discuta despre pasii pe care Romania trebuie sa ii faca (…) si pentru a-si lua in primire mai bine rolul de membru NATO."

Presedintele Klaus Iohannis va face joi si vineri o vizita oficiala la Bruxelles, unde va avea intalniri cu presedintele Consiliului European, Donald Tusk, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker si cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!