Klaus Iohannis participa, duminica, la marsul organizat in urma atentatelor din Paris

0
7

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei, participa duminica la "marsul solidaritatii" organizat la Paris in memoria victimelor recentelor atentate din capitala Frantei. La mars si-au anuntat participarea, printre altii, si cancelarul german Angela Merkel, premierul Marii Britanii David Cameron, presedintele Ucrainei Petro Porosenko si premierul spaniol Mariano Rajoy, relateaza ziare.com 

 

Si presedintele ucrainean Petro Porosenko a anuntat vineri seara ca va participa la marsul de la Paris."Duminica voi fi la Paris pentru a participa la marsul pentru unitate cu poporul francez si presedintele Hollande", a scris Porosenko pe contul sau de Twitter.


Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker va fi si el prezent la marsul de la Paris.

Atacul terorist comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morti si 11 raniti, fiind revendicat de reteaua terorista sunnita Stat Islamic in Irak si Siria.

Ulterior au urmat alte atacuri si luari de ostatici soldate cu mai multi morti. In total, in atacurile din ultimele trei zile din Franta, si-au pierdut viata 20 de oameni.

CITITI SI: Iohannis, despre atacul din Franta: Un act terorist crud si las

Iohannis, condoleante pentru familiile victimelor din Franta

Seful statului a transmis joi condoleante celor afectati de atentatele din Franta, precizand ca este alaturi de familiile victimelor.

"In aceste momente de adanca durere, doresc sa transmit sincerele condoleante si intreaga solidaritate a natiunii romane cetatenilor Republicii Franceze, afectati de acest tragic eveniment.

Sunt alaturi de familiile indoliate si de familiile celor raniti si le asigur de profunda mea compasiune. Romania condamna ferm acest act terorist si ramane solidara cu intreaga comunitate internationala in lupta impotriva acestor acte crude, lipsite de orice ratiune", a scris Iohannis pe Facebook.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!