Klaus Iohannis, profund dezamăgit de votul care a blocat urmărirea penală în cazul Oprea

0
6

Preşedintele Klaus Iohannis se declară “profund dezamăgit” de votul senatorilor de luni, prin care a fost blocată urmărirea penală împotriva lui Gabriel Oprea în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

 
 

Iohannis atrage atenţia din nou că politicienii care vor bloca justiţia nu se vor bucura de respect din partea cetăţenilor.

 

"Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, este profund dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat (luni – n.r.) în Parlament. Preşedintele subliniază din nou ceea ce a spus de multe ori – politicienii care blochează actul de justiţie nu se vor bucura niciodată de respectul şi încrederea cetăţenilor. Prin votul de (luni – n.r.), o parte din senatori a demonstrat, din nou, că nu s-a înţeles nici până acum faptul că vinovăţia sau nevinovăţia unui om nu este stabilită de un vot în plen, ci de o instanţă de judecată. Într-un stat de drept nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege!", transmite purtătorul de cuvânt al preşedintelui Iohannis, Mădălina Dobrovolschi, conform News.ro.

 

Senatorii au respins, luni, cererea procurorului general de încuviinţare a începerii urmăririi penale, pentru ucidere din culpă, a fostului ministru de Interne, Gabriel Oprea, cu 73 de voturi ”contra” cererii Parchetului General, 45 ”pentru” şi şase abţineri.

 

În cadrul dezbaterilor din plenul Senatului, fostul vicepremier Gabriel Oprea le-a cerut colegilor senatori să voteze împotriva cererii DNA ce încuviinţare a urmăririi penale în dosarul poliţistului Bogdan Gigină, în care procurorii îl acuză de ucidere din culpă, precizând că în noaptea tragediei el se afla pe bancheta din spate şi ministrul de Interne nu dă comenzi referitor la viteză sau traseu.

 

 

Gabriel Oprea susţine că nu poate fi acuzat de uciderea din culpă întrucât nu conducea maşina în care se afla, iar cauza morţii poliţistului au fost gropile de pe traseu.

 

”Am trăit un coşmar. (…) Sunt un om care a căutat întotdeauna să-mi fac datoria. Repet. Aflat pe bancheta din spate nu puteam să comit această ucidere din culpă. Cred că greşeala, cred că ceea ce a determinat au fost cele trei gropi, spre aici trebuie îndreptate toate cercetările, care au fost prost semnalizate. Acest lucru s-a întâmplat în acea seară. Vă rog să votaţi împotriva acestei cereri”, a mai spus Oprea.

 

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!