Laura GEORGESCU, CNA: Postul ROMANIA TV INCALCA LEGEA prin RETRANSMISIA emisiunii lui Dan DIACONESCU

0
8

Laura Georgescu, presedinte CNA, a declarat miercuri dimineata ca la postul Romania TV "este incalcata legea" prin retransmisia emisiunii realizate de Dan Diaconescu la OTV-ul italian. Marti seara, Romania TV a inceput sa retransmita emisiunea lui Dan Diaconescu de la postul "italian" OTV, la un an si jumatate de cand el a ramas fara licenta pentru postul OTV in Romania relateaza HotNews.

 

"Radiodifuzorul Romania TV neavand trecuta retransmisia de programe in structura sa de programe, este incalcata legea", a spus Georgescu, precizand ca la Romania TV a fost trimis un control, iar situatia va fi discutata in sedinta din 22 iulie.

 

Marti seara, in timp ce Romania TV retransmitea emisiunea lui Dan Diaconescu de la postul "italian" OTV, pe ecran apareau atat logo-ul Romania TV, cat si, intermitent, cel al OTV, identic cu cel al OTV-ului ramas fara licenta la inceputul lui 2013. Aceasta presupune ca Romania TV a retransmis programul OTV, in conditiile in care postul de stiri nu are retransmisii in structura sa de programe (ce face parte din licenta audiovizuala), ci doar difuzarea de programe proprii sau programe ale altor producatori.

 

CITITI SIDan Diaconescu REVINE pe ecran la Romania TV: Este un canal preluat de alt canal: OTV, înregistrat în Italia, este preluat de România TV, între orele 23.00 și 6.00. România TV se apropie cel mai mult de modelul OTV

 

Laura Georgescu a spus pentru HotNews.ro ca ce s-a intamplat, aseara, la Romania TV ridica mai multe probleme:

 

Intai, avem jos, in stanga ecran, pe pozitie de logo, "Live OTV". Acest logo e identic cu sigla OTV, post nelicentiat in Romania. Trebuie sa controlam acest lucru. Mai mult, acest logo aparea si disparea. Cand aparea, e vorba de retransmisie, cand nu aparea, e vorba de preluare?

 

In al treilea rand, la fiecare revenire din stiri (emisiunea lui Dan Diaconescu era intrerupta din ora in ora de stirile Romania TV – n.red.) si din publicitate se intra cu un ID de OTV, identic cu sigla fostului post OTV. Apoi, trebuie sa vedem din ce studio s-a realizat emisiunea.


Potrivit Laurei Georgescu, "acum (marti dimineata – n.red.) pleaca un control la Romania TV. Vom discuta situatia cu celeritate in sedinta din 22 iulie", avand in vedere ca pentru data de joi, 17 iulie, nu va putea fi cvorum de sedinta, trei oameni fiind plecati in concediu.
 

Pentru a exista cvorum de sedinta, la CNA, este nevoie ca din 11 membri CNA sa fie prezenti opt membri. In urma recentului scandal declansat de inregistrarile cu Laura Georgescu, trei membri CNA au spus ca nu mai "stau la masa" cu aceasta, insemnand ca pentru a fi cvorum trebuie sa fie prezenti fie opt membri CNA, fara Laura Georgescu, fie toti cei opt membri CNA (inclusiv presedintele) care nu au conditionat prezenta lor la sedinte.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!