Leonard Orban, consilier prezidential: Romania va respinge cotele obligatorii de refugiati

0
9

Leonard Orban, consilierul pe politici europene al președintelui Klaus Iohannis, a declarat astazi, ca pozitia Romaniei in privinta cotelor europene de refugiati ramane aceeasi. Romania va refuza cotele obligatorii de refugiati, neexistand elemente noi care sa modifice pozitia adoptata initial.

Orban a precizat ca discutiile legate de o cota de refugiati de 6.351 pentru Romania se bazeaza pe una dintre cele "sapte propuneri diferite" ale Comisiei Europene.

Orban a argumentat in favoarea respingerii cotelor de migranti prin lipsa de experienta a Romaniei in astfel de cazuri. Un exemplu este faptul ca "nu stim cum sa-i sprijinim sa invete limba romana iar fara limba romana nu exista integrare", a adaugat el.
 

"Sunt multe lucruri la care noi nu avem experienta pentru ca nu ne-am confruntat cu astfel de lucruri", a subliniat acesta.
 

Leonard Orban a adaugat ca parerea sa personala este ca "nu se va ajunge rapid la o solutie" in acest caz.

 

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a anuntat astazi cotele ce vor fi impuse statelor membre pentru preluarea refugiaților, în următorii doi ani.Conform acestor cote, Romania va trebui sa preia 6.351 de refugiati.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!