Lider Al-Qaida ameninta Franta cu noi atacuri: Nu veti fi in siguranta

0
43

Harith al-Nadhari, un lider religios al Al-Qaida in Peninsula Araba (AQPA), din care ar fi facut parte fratii Kouachi, autorii atentatului de la Charlie Hebdo, a amenintat Franta cu noi atacuri, spunandu-le francezilor ca nu vor fi in siguranta atat timp cat vor lupta impotriva lui Allah, conform ziare.com


In aceasta inregistrare video, Harith al-Nadhari, o autoritate in materie de sharia (legea islamica), s-a adresat francezilor pentru a le transmite un mesaj, relateaza AFP.
 

"Nu veti fi in siguranta atat timp cat veti lupta impotriva lui Allah, mesagerului sau si credinciosilor", potrivit SITE. "Soldati care il venereaza pe Allah si mesagerii sai au ajuns printre voi.

 

CITITI SI: AUDIO Cherif Kouachi si Amedy Coulibaly, declaratii pentru BFMTV: Actiunile lor au fost SINCRONIZATE. KOUACHI, finantat de imamul Anwar al Awlaki. COULIBALY, de STATUL ISLAMIC

 Ei nu se tem de moarte, ei cauta martiriul in numele lui Allah", continua acest lider, referindu-se la autorii atacului de la sediul din Paris al saptamanalului satiric francez Charlie Hebdo, soldat cu 12 morti.

Cherif Kouachi, care a declarat ca urmeaza instructiuni ale AQPA, si fratele sau Said, care ar fi participat in Yemen la antrenemente ale Al-Qaida, au fost ucisi vineri de fortele de ordine, dupa ce s-au retras intr-o tipografie situata la nord-est de Paris.

Un alt atacator, Amedy Coulibaly, a fost ucis in urma unui asalt asupra magazinului evreiesc din Paris. El a declarat ca facea parte din organizatia Stat Islamic. 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!