LIVE VIDEO Marsul de solidaritate din Paris: Peste UN MILION de oameni participa. Francois Hollande: Parisul este astazi capitala lumii

0
5

Peste un milion de persoane – 1,5 milioane potrivit organizatorilor, scandând „Charlie! Charlie!“, au participat duminică la un miting de o amploare extraordinară la Paris, devenit pentru o zi „capitala mondială“ împotriva terorismului, prin prezenţa liderilor străini care au defilat ţinându-se de braţ, relatează AFP.

Toate masurile au fost luate pentru a asigura securitatea manifestatiei de duminica de la Paris, in memoria victimelor atentatelor din Franta, la care vor participa Francois Hollande si numerosi lideri straini. Marsul, care a inceput la ora locala 15.00 (16.00, ora Romaniei),va fi unul al "tacerii". Sunt asteptati circa 1 milion de oameni. Marsul ar urma sa se incheie la ora locala 18.00.

17.15 Marsul liderilor politici s-a incheiat.

17.00 Hollande a discutat cu o persoana ce pare a fi apropiata celor de la Charlie Hebdo, apoi cei doi s-au imbratisat indelung.

16.45 Presedintele francez Francois Hollande le strage mana si ii imbratiseaza pe liderii de stat care au venit la mars

16.25 Liderii politici s-au alaturat, in grup, multimii si au pornit in mars, cu bratele impreunate.

http://media.hotnews.ro/media_server1/image-2015-01-11-19073552-0-liderii-lumii-marsul-solidaritate-paris.jpg

 

UPDATE 15.10: Presedintele Klaus Iohannis a fost primit de Francois Hollande, cei doi au purtat un scurt dialog.

Inainte de mars, presedintele Francois Hollande ii primeste la Palatul Elysee pe sefii de stat si de guverne si alte oficialitati.

Marsul va fi deschis de membrii sindicatului ziaristilor francezi.

Autoritatile franceze au ridicat la maximum nivelul de alerta – si anume "alerta de atentat" – in regiunea pariziana, la scurt timp dupa atacul comis miercuri la sediul din Paris al publicatiei satirice Charlie Hebdo.

 

Traseul marsului

https://pbs.twimg.com/media/B7A6LbDIMAEPn1a.jpg

 

Inainte de mars, oamenii multumesc politiei.

https://pbs.twimg.com/media/B7Eo8LhIUAA1yIy.jpg

 

Record de participare la Lyon

https://pbs.twimg.com/media/B7Eg00hIEAIg2Go.jpg

 

Corina Cretu participa la marsul solidaritatii de la Bruxelles

https://pbs.twimg.com/media/B7EqH3hIcAA2Pd7.jpg

 

Inainte de mars

 

https://pbs.twimg.com/media/B7EtMH5IQAAn_Jm.jpg

 

https://pbs.twimg.com/media/B7EyEvaIcAAP3Tj.jpg

 

Peste un milion de persoane sunt asteptate la mitingul de duminica, menit sa reafirme lupta pentru libertate si democratie in fata terorismului.

Numerosi lideri straini si-au anuntat participarea la "marsul solidaritatii" de la Paris, printre care presedintele roman Klaus Iohannis, presedintele Consiliului European, Donald Tusk, premierul Marii Britanii, David Cameron, si cel spaniol, Mariano Rajoy.

De asemenea, si-au anuntat participarea la acest miting premierul Italiei, Matteo Renzi, presedintele ucrainean Petro Porosenko, precum si presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si cancelarul german Angela Merkel.

Franta a trait 53 de ore de cosmar, de la atentatul comis miercuri la redactia Charlie Hebdo, soldat cu 12 morti, pana la luarea de ostatici sangeroasa de vineri, dintr-un magazin evreiesc din Paris.

In total, 17 persoane au murit in aceasta serie de atacuri comise de trei jihadisti francezi, care au afirmat ca s-au coordonat si care au fost ucisi de fortele de ordine vineri seara.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!