Localităţile israeliene din vecinătatea Fâşiei Gaza, plasate în STARE DE ALERTĂ

0
6

Localităţile israeliene situate în apropierea Fâşiei Gaza au fost plasate în stare de alertă luni dimineaţa, iar locuitorilor li s-a cerut să nu iasă din case, a anunţat postul de radio militar. Postul de radio a afirmat că din cauza cenzurii, nu poate oferi detalii, informeaza Mediafax.

Această procedură de alertă este folosită mai ales în cazurile de tentativă de infiltrare a palestinienilor din Fâşia Gaza în teritoriul israelian.

În Gaza, Brigăzile Ezzedine al-Qassam, aripa armată a mişcării islamiste Hamas, a afirmat într-un comunicat că a condus o operaţiune "în spatele liniilor inamice", adică pe teritoriul israelian, la nord de Fâşia Gaza, şi o maşină de teren militară israeliană fiind distrusă.

Comunicatul a adăugat că luptele continuă. Acesta nu a precizat locul exact al operaţiunii comandoului Hamas, care controlează Fâşia Gaza.

Brigăzile Ezzedine al-Qassam au afirmat că acest atac a fost desfăşurat ca represalii faţă de "masacrul de la Shajaya", o periferie a Gaza, unde cel puţin 72 de palestinieni au fost ucişi duminică în bombardamentele israeliene.

Aripa armată a Hamas a revendicat sâmbătă o infiltrare printr-un tunel în Israel în apropiere de partea centrală a Fâşiei Gaza, soldată cu moartea a doi militari israelieni.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!