Lupte intre armata ucraineana si rebelii rusofoni in estul Ucrainei

0
13

Trupele ucrainiene și rebelii rusofoni s-au confruntat astăzi în jurul orașului Debalțevo, o locație strategică din estul Ucrainei, infomează BBC News. Muți civili au rămas blocați în Debalțovo, în timp ce alții, inclusiv persoane rănite în cadrul luptelor armate, au reușit să ajungă în orașul Artemvisk.

 

În ultimele 24 de ore, douăsprezece persoane au fost ucise, între care șapte civili, în luptele dintre armata ucraineană și rebelii separatiști rusofoni în estul Ucrainei, arată Agerpress. Orașul Debalțevo este o localitate strategică importantă, el făcând legătura între două 'capitale' separatiste, anume Lugansk și Donețk.

 

La Donețk, bastion al separatiștilor, șapte civili au fost uciși și alți 23 răniți în noaptea de joi spre vineri, a anunțat primăria orașului, centru administrativ al regiunii omonime.

 

CITIȚI ȘI: Reactia RUSIEI la noile SANCTIUNI ale Consiliului Europei: NU va mai participa la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei in 2015

 

Kievul a declarat astăzi că deține în continuare controlul asupra acestui oraș cu 25.000 de locuitori, dar mii de soldați ucraineni, care se poziționează aici, sunt amenințați cu încercuirea în fața asaltului rebelilor proruși.

 

Tensiunile au crescut weekend-ul trecut în estul Ucrainei, odată cu atacul separatiștilor și forțelor ruse de la Mariupol, soldat cu zeci de morți în randul populației și forțelor ucrainene.

 

CITIȚI ȘI: Bruxellesul extinde lista persoanelor sanctionate in contextul crizei din Ucraina

 

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat, potrivit estimărilor, cu aproape 5.000 de morţi.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!