Lupul in blana de oaie: infiltrarea în Uniunea Europeană a serviciului de propagandă rus

0
7

Un raport devastator, absolut exploziv, vorbeşte despre infiltarea profesionistă a serviciului de propagandă rus în Uniunea Europeană prin intermediul ONG-urilor de toate tipurile imaginabile.

 

Lupul în blană de oaie, document pe care, cu siguranţă, nu numai dumneavoastră al trebui să-l citiţi, ci – dacă au timp şi chef – politicienii noştri care, cred eu, ar avea ceva de învăţat despre tehnicile organizaţionale de implantare în teren ostil practicate de o şcoală cu îndelungă şi sclipitoare activitate în domeniu, scrie adevarul.ro, sub semnătura lui Cristian Unteanu

 

Studiul este realizat de Centrul Wilfried Martens pentru studii europene (fundaţia politică şi în acelaşi timp un think tank al PPE) de un grup de 4 tineri cercetători: Vladislava Vojtíšková, Vít Novotný, Hubertus Schmid-Schmidsfelden şi Kristina Potapova

 

Ceea ce spun ei este aşa de grav şi de exploziv încât autorul articolului a decis, în măsura posibilului, să rezume principalele lor descoperiri-acuzaţii. Pentru restul, puteti consulta documentul original, o bombă care poate provoca multe explozii, în spaţiul mai mult sau mai puţin vizibil al complicatei politici europene din acest moment.

 

 „Acest studiu aruncă o rază de lumină asupra organizaţiilor care operează în Europa şi care sunt finanţate de guvernul rus, fie pe cale oficială sau neoficială. Aceasta include Organizaţiile non-guvernamentale organizate de către guvern (GONGO), Organizaţiile non-guvernamentale (NGO) şi think-tank-uri. Numărul şi activitatea lor a crescut, dar finanţarea lor este adesea complexă şi ascunsă privirii publicului. Rolul lor este de a provoca o reorientare a opiniei publice europene în favoarea unei viziuni pozitive asupra politicii şi politicilor ruseşti şi în favoarea respectului ambiţiilor sale de mare putere… ele aparţin unui cadru dat de o viziune specială asupra conceptului de „soft power”. Este unul care se bazează pe coerciţie şi mai puţin pe atracţie…cu promovarea poveştii că SUA este duşmanul comun al Rusiei şi al Europei”.

 

CITESTE TOT ARTICOLUL

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!