MAE rus: Rusia va reactiona in mod adecvat la intensificarea prezentei NATO in estul Europei

0
25

Mihail Ulianov, seful Departamentului pe probleme de securitate si dezarmare din Ministerul rus de Externe, a declarat, marti, ca Rusia urmareste cu atentie intensificarea prezentei militare a NATO in tarile sale membre din Europa de Est si va reactiona in mod adecvat daca va fi necesar, relateaza RIA Novosti, conform Agerpres.

 

"Urmarim cu atentie ceea ce se intampla in tarile est-europene membre ale NATO dupa summitul din Tara Galilor (septembrie 2014). Vom trage concluziile noastre si, daca va fi necesar, vom lua masurile corespunzatoare'', a precizat Ulianov.


Avertismentul reprezentantului diplomatiei ruse survine dupa ce comandantul suprem al fortelor NATO din Europa, generalul Philip Breedlove, a declarat marti ca Alianta Nord-Atlantica are in vedere o intensificare a exercitiilor sale in regiunea Marii Baltice, ca raspuns la intensificarea manevrelor militare ruse in regiune.

 

CITITI SI: George Soros: Europa e in razboi. Vladimir Putin a pus in cumpana sistemul legal care a mentinut pacea in Europa


Moscova a denuntat in mai multe randuri decizia Aliantei de a plasa trupe in mai multe tari membre situate la frontierele ruse, precum statele baltice si Polonia, dar si proiectul american al scutului antiracheta in Europa de Est.

Presedintele rus Vladimir Putin a semnat la sfarsitul lunii decembrie noua doctrina militara a tarii, care indica faptul ca NATO reprezinta o amenintare fundamentala pentru securitatea Federatiei Ruse.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!