MAE rus: UE continua exacerbarea relatiilor tensionate

0
3

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) rus acuza faptul ca Uniunea Europeana (UE) continua “exacerbarea” relatiilor cu Moscova. Reactia vine in contextul deciziei Bruxellesului de a prelungi sanctiunile impuse Kremlinului, motivate de implicarea in criza din Ucraina.

"Uniunea Europeana continua sa urmeze un curs catre exacerbarea relatiilor tensionate cu Rusia. Interpretarea unilaterala a situatiei din conflictul intern din Ucraina de catre Bruxelles nu ii permite sa actioneze ca mediator obiectiv", arata MAE rus, potrivit Itar Tass, citata de Ziare.com.

"Suntem surprinsi de cat de repede a luat decizia, ieri (Joi, n.red.), Consiliul Afaceri Externe. Este regretabil ca s-a dovedit inca o data a fi ostaticul unei minoritati agresive pentru care criza ucraineana da un pretext pentru a impune abordari rusofobe si pentru a contracara bunul parteneriat dintre Rusia si UE", continua textul.

Ministrii de Externe ai Uniunii Europene au convenit, joi, asupra extinderii sanctiunilor deja existente impotriva Rusiei cu inca sase luni.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!