Maior, ambasadorul Romaniei in SUA, i-a prezentat scrisorile de acreditare lui Obama

0
8

George Cristian Maior, noul ambasador al Romaniei in SUA, si-a prezentat ieri scrisorile de creditare presedintelui Barack Obama, intr-o ceremonie care a avut loc la Casa Alba.

 

Maior a mentionat importanta Parteneriatului Strategic dintre Romania si SUA pentru relatiile dintre cele doua tari si relevanta sa in planul stabilitatii si securitatii regionale. "Parteneriatul Strategic este un pilon de baza pentru politica externa si de securitate a Romaniei. Sprijinul SUA a ajutat Romania pe drumul democratizarii, al respectarii drepturilor omului si statului de drept, facand din tara noastra un model pentru tarile din regiune", a precizat ambasadorul George Cristian Maior, citat de ziare.com
 

Ambasadorul George Maior a prezentat de asemenea prioritatile mandatului, cu accent pe dezvoltarea cooperarii in domeniul securitatii, intarirea dimensiunii economice si a schimburilor comerciale, incurajarea investitiilor si a transferului de tehnologie, consolidarea securitatii energetice, precum si intensificarea cooperarii in domeniul educatiei si inovatiei."Romania are un angajament ferm pentru imbunatatirea mediului de afaceri, vital pentru atragerea investitiilor americane si cresterea schimburilor comerciale", a apreciat ambasadorul George Cristian Maior.
 

Fostul director al Serviciului Roman de Informatii (SRI), George Maior, a fost propus, la sfarsitul lunii aprilie, pentru postul de ambasador extraordinar si plenipotentiar in SUA, decretul de numire fiind semnat de presedintele Klaus Iohannis la 29 iunie.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!