Maior crede că vizita la Oprea nu are conotație ilegală sau imorală: nu am implicat SRI

0
5

George Maior spune că vizita sa acasă la Oprea, în seara celui de al doilea tur de scrutin al prezidențialelor din 2009, nu a avut nicio conotatie neconstitutionala, ilegala sau imorala, pentru că nu ar fi implicat SRI prin relația de prietenie pe care a avut-o mereu cu acesta.

 

 

 

 "Cred ca am raspuns la toate intrebarile adresate, unele foarte interesante, cred ca am raspuns corect", a spus Maior, referindu-se la demersul comisiei parlamentare de ancheta privind alegerile din 2009 de a trimite o informare presedintelui Klaus Iohannis cu privire la faptul ca raspunsurile date de el in cadrul audierii nu au fost "satisfacatoare". "Eu am facut un efort necesar de a traversa Atlanticul pentru a raspunde intrebarilor comisiei de ancheta, cred ca am raspuns la toate intrebarile adresate, unele foarte interesante. Consider ca am raspuns corect. Repet ce am spus si atunci, a fost o vizita cu caracter privat, nu a avut nicio conotatie neconstitutionala, ilegala sau chiar imorala. Am fost deschis, comunicativ cu membrii comisiei si, in acest context, nu am ce sa comentez ceea ce interpreteaza unii membri ai comisiei", a spus George Maior, fost șef al SRI la momentul investigat de comisie și actual ambasador al României în SUA.

 

"Intotdeauna vin si raspund Parlamentului. Si eu am fost presedinte al unei comisii de ancheta si stiu ce inseamna o comisie de ancheta mai bine decat cred unii", a mai spus Maior. 

  

In ceea ce-l priveste pe Gabriel Oprea, Maior a spus ca intotdeauna a avut o relatie de prietenie cu acesta.

 

De asemenea, intrebat daca este o problema de moralitate faptul ca a fost acasa la un om politic, Maior a raspuns negativ.

 

"Nu e deloc o problema de moralitate. O problema de moralitate se pune atunci cand intr-o anumita calitate, intr-un fel, implici Serviciul intr-o activitate politica, ceea ce nu s-a intamplat pe parcursul a opt ani, sase luni si cateva zile de mandat (…). Serviciul poate sa spuna ca pe parcursul a opt ani si sase luni de mandat s-a reformat exemplar, s-a modernizat, a devenit unul dintre cele mai importante servicii din lume. Sunt foarte multumit, sunt foarte impacat si nu imi fac nicio problema", a conchis George Maior.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!