Manifestație anti-islamică în Germania: 15 000 de oameni la Leipzig

0
15

Mișcarea germană anti-Islam Pegida a desfășurat ieri seară un marș de protest la Leipzig. Mitingul, prevăzut inițial luni la Dresda, a fost anulat din cauza unei amenințări cu atentat, mai precis o ameninţare cu moartea din partea grupării Statul Islamic adresată unuia dintre organizatori. Deși estimările inițiale prefigurau că vor participa între 40.000 și 60.000 de oameni, doar 15.000 s-au prezentat, arată Hotnews.ro

 

CITIȚI ȘI:  Peste jumatate dintre germani percep Islamul drept o amenintare, arata un sondaj realizat inaintea atentatului din Franta

 

Legătura feroviară dintre Dresda și Leipzig a fost perturbată de două incendii survenite în cursul după-amiezii pe calea ferată, potrivit poliției și companiei feroviare Deutsche Bahn, ceea ce a afectat participarea la marș.

Pegida (abreviat de la „Patriotische Europäer gegen die Islamisierung des Abendlandes” – Europeni patrioţi împotriva islamizării Vestului) a apărut în 2014, fiind o manifestare a anxietăţilor germane în faţa numărului mare de emigranţi din ţară. Profitând de atenţia acordată pericolului islamului radical, Pegida a intrat în atenţia celor îngrijoraţi de pericolul terorist, fiind probabil că numărul adepţilor săi v-a crește considerabil.

Având în vedere atacurile asupra moscheilor franceze, recentele declaraţii anti-emigraţie ale premierului Ungariei, este probabil că organizaţiile de extremă dreapta din Europa vor  încerca să manipuleze în favoarea lor tragedia franceză.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!