Marea Britanie continuă să vândă arme Rusiei

0
4

Un raport al parlamentului britanic dezvăluie că Regatul Unit exportă în continuare echipament militar și amament în Rusia, transmite AFP, citată de Hotnews.ro. Agenția franceză de preză atrage atenția că raportul a ieșit la iveală la doar două zile după ce premierul britanic David Cameron a criticat Franța fiindcă a vândut Rusiei o navă militară Mistral, ca urmare a unui contract încheiat între cele două state.

 

„Sincer, ar fi de neconceput ca această țară să livreze o comandă precum cea pe care o au francezii, dar trebuie să punem presiune pe toți partenerii noștri pentru a arăta că nu putem continua să facem afaceri ca și cum nu s-a întâmplat nimic" comenta premierul David Cameron vânzarea de nave de război franceze de tip Mistral către Rusia.

 

CITIȚI ȘI  Marea Britanie continuă să EXPORTE ARME către Rusia – raport parlamentar

 

Premierul britanic a făcut apel la Uniunea Europeană să interzică statelor membre vânzarea de armament Rusiei, care este acuzată că îi susține inclusiv militar pe speparatiștii proruși din estul Ucrainei. David Cameron preciza că Marea Britanie a stopat deja aceste exporturi, așa cum se angajase în luna martie.

 

Raportul parlamentar publicat miercuri arată, însă, altceva; Guvernul de la Londra a emis 251 de licențe care permit vânzarea de bunuri controlate pentru o valoare totală de circa 132 milioane de lire sterline. Aceste licențe de export au rămas în vigoare și autorizează vânzarea de puști cu lunetă, muniție pentru armele de calibru mic, veste anti-glonț, „echipament criptografic”, echipament de comunicații militare și de vedere nocturnă, menționeză raportul.

 

Doar 31 de licențe au fost suspendate sau retrase, iar în cazul altor 3 licențe, nu li s-a mai presmis să exporte în Rusia, se mai arată în document.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!