Marinar roman, ucis intr-un atac cu racheta asupra unui petrolier din Libia

0
9

Un cetatean roman si unul grec au murit intr-un "atac militar aerian de origine necunoscuta", duminica, in portul Derna, fief islamist din estul Libiei. Informatia a fost confirmata de purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, relateaza ziare.com

 

Petrolierul apartine unei companii elene si potrivit oficialilor din sectorul asigurarilor din Grecia petrolierul Araevo, detinut de Aegean Oil, a fost lovit duminica, la ora locala 13.30. Vasul fusese angajat de National Oil Corporation sa livreze petrol in Derna, scrie Libya Herald.

 

"O racheta a explodat pe puntea vasului si, drept rezultat, doi membri ai echipajului, un grec si un marinar roman au fost ucisi, iar doi filipinezi au fost raniti", au precizat asiguratorii. 

Autoritatile locale au fost informate de incident si ranitii au fost transportati la spital. Ceilalti 22 de membri ai echipajului, printre care se numara inca un roman, sunt in stare buna, la bordul vasului, care, in pofida avariei, nu a suferit scurgeri de petrol. 

Se crede ca bombardamentul aerian a fost efectuat de Armata Nationala Libiana (LNA), cu toate ca armata a negat incidentul. LNA a avertizat in mai multe randuri ca va viza vasele care se indreapta spre Derna.

 

MAE confirma tragedia. Celalalt roman de la bord era tatal marinarului decedat 

Purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe, Brandusa Petrescu, a confirmat ca un roman si un grec au murit in urma incidentului, adaugand ca doi filipinezi au fost raniti. 

Reprezentantul MAE a precizat, intr-o interventie telefonica la B1 TV, ca nava isi continua drumul spre Grecia, fiind asteptata in portul Pireu.

Familia marinarului roman decedat va primi asistenta consulara de la diplomatii romani din Grecia. "Vor avea loc proceduri obisnuite de repatriere din portul unui stat UE, Ambasada noastra va acorda asistenta consulara obisnuita", a mentionat purtatorul de cuvant al MAE, precizand ca reprezentantii celor doua misiuni diplomatice din Grecia si Libia s-au aflat in contact permanent, pe parcursul noptii, cu autoritatile locale competente, precum si cu tatal romanului decedat.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!