Marine Le Pen, dupa atacul asupra Charlie Hebdo: Daca voi fi aleasa PRESEDINTE al Frantei, voi declansa un REFERENDUM pe tema PEDEPSEI CU MOARTEA

0
8

Marine Le Pen, presedinta Frontului National (FN), a declarat joi, in urma atentatului de la redactia Charlie Hebdo din Paris, la postul France 2, ca daca va fi aleasa presedinte al Frantei, intentioneaza sa declanseze un referendum pe tema pedepsei cu moartea, relateaza Le Parisien, conform Hotnews.


"Am spus intotdeauna ca vreau sa le ofer francezilor posibilitatea de a se exprima pe aceasta tema printr-un referendum. Eu, personal, cred ca pedeapsa cu moartea trebuie sa existe in arsenalul nostru juridic, bineinteles la indemana juratilor, pentru crimele cele mai odioase, de a avea aceasta optiune", a declarat lidera Frotului National.

 

CITITI SI: ATENTAT la sediul ZIARULUI francez de SATIRA, Charlie Hebdo, soldat cu 12 MORTI si 10 raniti. Hollande: Franta e in stare de soc


Marine Le Pen cere "actiuni puternice si eficiente", precum "controlul frontierelor, retragerea nationalitatii, consolidarea mijloacelor acordate politiei, ale carei efective au scazut in ultimii ani. (…) Serviciilor de informatii franceze le lipsesc resursele. Au calitati, insa nu pot face imposibilul".

Invitata la Palatul Elysee ca si alti politicieni, ea a precizat ca va merge pentru a-i transmite "presedintelui Republicii constatarea lucida a nivelului de infiltrare a islamului radical pe teritoriul (tarii) si mijloacele care trebuie folosite pentru a proteja cetatenii". In opinia politicianului francez de extrema dreapta, fundamentalismul islamist, pe care il denunta, "provoaca mii de morti in fiecare zi in lume".

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!