Mark Rutte, premierul OLANDEZ, cere UCRAINEI încetarea luptelor în apropiere de locul prăbuşirii avionului MH 17, pentru ca expertii sa-si poata desfasura ancheta

0
4

Premierul olandez, Mark Rutte, l-a sunat pe preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, pentru a cere încetarea confruntărilor în apropiere de locul prăbuşirii avionului malaysian, în estul Ucrainei, a anunţat marţi un purtător de cuvânt al Guvernului. Experţii olandezi şi australieni responsabili cu ancheta în cazul prăbuşirii avionului malaysian în Ucraina au fost nevoiţi marţi să renunţe din nou să se deplaseze la locul catastrofei, din cauza luptelor din proximitate, relateaza Mediafax.

 

"Premierul l-a sunat în această dimineaţă pe preşedintele Ucrainei, pentru a-i cere încetarea confruntărilor în jurul zonei unde s-a prăbuşit" avionul, a declarat Jean Fransman.

 

Grupul de experţi "nu a plecat din Doneţk spre locul prăbuşirii. Există în prezent prea multe lupte pe şi în jurul drumului care duce încolo", a anunţat ministerul într-un comunicat.

 

CITITI SI: Avion DOBORAT Ucraina. Cutiile negre confirmă ipoteza tirului cu rachetă – surse

 

Aceşti experţi şi poliţişti au fost deja nevoiţi luni să se întoarcă din drum în timp ce încercau să meargă la locul catastrofei, unde se află fragmente din epava avionului Malaysia Airlines.

 

Avionul MH17 al companiei Malaysia Airlines, care efectua cursa Amsterdam-Kuala Lumpur cu 298 de persoane la bord, a fost doborât la 17 iulie, în estul Ucrainei, într-o zonă controlată de rebelii susţinuţi de Moscova.

 

Kievul şi occidentalii i-au acuzat pe separatişti şi pe protectorii lor de la Kremlin că sunt responsabili de această catastrofă.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!