Medicul de la Maternitatea Giuleşti bruscat de poliţişti, amendat. Reacția lui Carmen Dan

0
7

Şeful Secţiei obstetrică – ginecologie I de la Maternitatea Giuleşti din Capitală, Ciprian Cristescu, implicat într-un incident violent cu doi poliţişti care l-au oprit în trafic în cadrul unui control, a fost amendat cu 500 de lei pentru refuzul de a se legitima şi pentru că a adresat repetate injurii poliţiştilor.

 

Reprezentanţii Poliţiei Capitalei precizează că cei doi poliţişti nu au raportat evenimentul superiorilor, în acest sens şi pentru verificarea modului în care au intervenit poliţiştii, fiind declanşat un control, arată News.ro. Reprezentanţii Poliţiei Capitalei spun că la volanul maşinii se afla o femeie care îl însoţea pe medic şi căreia i s-a solicitat prezentarea documentelor de identitate şi verificarea cu aparatul etilotest, moment în care bărbatul a coborât din maşină şi ar fi devenit recalcitrant, încercând să împiedice testul pentru alcolemie şi înjurând poliţiştii.

 

„Având în vedere situaţia creată, s-a încercat conducerea acestuia către autospeciala de poliţie pentru îndeplinirea procedurii de identificare, acesta opunându-se. La momentul la care s-a ajuns la maşina de poliţie, conducătoarea auto a adus cartea de identitate a bărbatului. Au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, respectiv pentru refuzul de legitimare şi pentru adresarea de expresii jignitoare, în conformitate cu prevederile legii, în cuantum de 500 de lei”, au declarat reprezentanţii Poliţiei.

 

Potrivit acestora, cei doi poliţişti ai Brigăzii Rutiere nu au raportat superiorilor incidentul din trafic, iar în acest sens şi pentru verificarea modului în care au intervenit poliţiştii fiind declanşat un control. „Menţionăm că, în conformitate cu legea, orice persoană are obligaţia de a prezenta documentele de identitate la solicitarea poliţiştilor”, subliniază Poliţia Capitalei.

 

Şeful Secţiei obstetrică – ginecologie I de la Maternitatea Giuleşti din Capitală, Ciprian Cristescu, a fost implicat într-un incident violent cu doi poliţişti care l-au oprit în trafic în cadrul unui control. Conform imaginilor postate pe Facebook, după o scurtă discuţie, medicul a ajuns să fie târât pe trotuar de cei doi poliţişti, în timp ce femeia care il însoţea afirma ca ea a fost la volan, cĂ a avut alcoolemie 0 şi că sunt oameni respectabili.

 

Șeful Poliției a dispus un control

 

Inspectoratul General al Politiei Romane anunta, luni, ca va face verificari cu privire la modul de interventie al celor doi politisti filmati cum au bruscat si tarat pe trotuar un medic de la Maternitatea Giulesti din Capitala, pe care l-au oprit in trafic in cadrul unui control. "In urma aparitiei in spatiul public a imaginilor in care doi politisti au legitimat, noaptea trecuta, un barbat, in municipiul Bucuresti si in urma discutiilor cu ministrul afacerilor interne, doamna Carmen Dan, seful Politiei Romane, chestor principal de politie Bogdan Despescu, a dispus un control cu privire la modul de interventie al politistilor, precum si cu privire la raportarea evenimentelor, la nivelul Politiei Capitalei", anunta reprezentantii Inspectoratului General al Politiei Romane, potrivit News.ro.  Acestia spun ca politia nu a primit nicio sesizare cu privire la acest eveniment pana la aparitia imaginilor in spatiul public.

 

Carmen Dan: ”Lipsa de explicaţii generează speculaţii şi opinii neîntemeiate în spaţiul public”

 

Ministrul de Interne, Carmen Dan, afirmă luni, într-o postare pe pagina sa de Facebook referitor la cazul medicului bucureştean de la Maternitatea Giuleşti bruscat de poliţişti că "lipsa de explicaţii generează speculaţii şi opinii neîntemeiate în spaţiul public", motiv pentru care aşteaptă concluziile poliţiştilor de la IGPR. Ea mai spune că acea campanie de informare publică privind procedurile poliţiştilor în cazul celor mai frecvente interacţiuni cu cetăţenii cerută imediat după cazul Boureanu trebuie începută cât mai curând.

 

Într-o postare pe pagina sa Facebook, ministrul de Interne, Carmen Dan, consideră că "lipsa de explicaţii generează speculaţii şi opinii neîntemeiate în spaţiul public", motiv pentru care aşteaptă concluziile poliţiştilor de la IGPR. "Vă reamintesc că imediat după cazul Boureanu am cerut Poliţiei Române să iniţieze o campanie de informare publică privind procedurile poliţiştilor în cazul celor mai frecvente interacţiuni cu cetăţenii, ca un demers de transparenţă şi de clarificare a drepturilor lor legale. Această campanie trebuie începută cât mai curând!", scrie ministrul de Interne.

 

Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat, luni, că va face verificări cu privire la modul de intervenţie al celor doi poliţişti filmaţi cum au bruscat şi târât pe trotuar un medic de la Maternitatea Giuleşti din Capitală, pe care l-au oprit în trafic în cadrul unui control. "În urma apariţiei în spaţiul public a imaginilor în care doi poliţişti au legitimat, noaptea trecută, un bărbat, în municipiul Bucureşti şi în urma discuţiilor cu ministrul afacerilor interne, doamna Carmen Dan, şeful Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Bogdan Despescu, a dispus un control cu privire la modul de intervenţie al poliţiştilor, precum şi cu privire la raportarea evenimentelor, la nivelul Poliţiei Capitalei”, anunţă reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române, mai arată sursa citată.

 

 Aceştia spun că Poliţia nu a primit nicio sesizare cu privire la acest eveniment până la apariţia imaginilor în spaţiul public. Şeful Secţiei obstetrică – ginecologie I de la Maternitatea Giuleşti din Capitală, Ciprian Cristescu, a fost implicat într-un incident violent cu doi poliţişti care l-au oprit în trafic în cadrul unui control. Conform imaginilor postate pe Facebook, după o scurtă discuţie, medicul a ajuns să fie târât pe trotuar de cei doi poliţişti, în timp ce femeia care il însoţea afirma ca ea a fost la volan, ca a avut alcoolemie 0 şi că sunt oameni respectabili.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!