Membrii familiei lui Bercea MONDIAL, judecati pentru ŞANTAJAREA lui Mircea BĂSESCU, s-au prezentat la Tribunalul Constanta

0
9

Cei trei membri ai familiei lui Bercea Mondial trimişi în judecată pentru şantajarea lui Mircea Băsescu s-au prezentat, joi dimineaţă, la Tribunalul Constanţa, care judecă dosarul de corupţie, Izaura Anghel spunând că familia sa nu a avut niciodată intenţia de a-l şantaja pe fratele preşedintelui. Tribunalul Constanţa a decis, în 26 iunie, ca Izaura şi Grinică Anghel să fie cercetaţi în continuare sub control judiciar, dispunand ca aceştia nu au voie să se apropie de Mircea Băsescu, de Marian Căpăţână sau de membrii familiilor acestora. Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial a ramas in arest preventiv, dupa ce judecatorii au respins cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura controlului judiciar, relateaza Mediafax.

 

Marius Constantin, ginerele lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, şi Izaura Anghel şi Grinică-Ion Anghel, copiii lui Bercea Mondial, au ajuns, joi dimineaţă, la Tribunalul Constanţa, care va lua în discuţie şi cererile acestora de ridicare a măsurilor preventive.

 

Avocatul Pavel Abraham a spus, la intrarea în Tribunal, că va cere instanţei eliberarea lui Marius Constantin şi ridicarea interdicţiei pentru Grinică-Ion Anghel, care nu poate părăsi localitatea Drăgăneşti.

 

De asemenea, Izaura Anghel doreşte să-i fie ridicată interdicţia de a părăsi ţara.

 

Izaura Anghel, fiica lui Bercea Mondial, le-a declarat jurnaliştilor, la intrarea în sediul Tribunalul Constanţa, că familia sa nu a avut niciodată intenţia de a-l şantaja pe Mircea Băsescu, ci doar a cerut să-i fie restituiţi banii pe care i-ar fi dat fratelui preşedintelui.

 

Noi nu am avut niciodată intenţia să-l şantăjăm pe el şi pe familia lui. Noi am mers doar să ne cerem banii. El l-a trimis pe Marian Căpăţână la noi să ne ajute, nu ne ofeream noi să mergem la fratele preşedintelui României să apelăm”, a afirmat Izaura Anghel.

 

CITITI SIMircea Băsescu rămâne IN AREST. Decizia NU este definitivă

 

Ea a mai spus că familia sa a prezentat toate înregistrările cu Mircea Băsescu şi că nu mai există altele, susţinând, totodată, că anchetatorii ar fi trebuit să facă percheziţii şi la locuinţa fratelui preşedintelui, pentru a căuta banii.

 

Trebuiau şi la Mircea Băsescu să facă percheziţii, să se caute banii. Am avut încredere în el până când a fost tata condamnat prima oară, de atunci au început şi filmările. Banii sunt la Mircea Băsescu. Nu ştiu ce a făcut cu ei”, a susţinut Izaura.

 

Tribunalul Constanţa a decis, în 26 iunie, ca Izaura şi Grinică Anghel, fiica şi fiul cel mic ai lui Bercea Mondial, să fie cercetaţi în continuare sub control judiciar, dispunând, totodată, că aceştia nu au voie să se apropie de Mircea Băsescu, de Marian Căpăţână sau de membrii familiilor acestora.

 

CITITI SI: Mircea BASESCU si Marian CAPATANA vor fi judecati ASTAZI de TRIBUNALUL CONSTANTA in dosarul privind MITA de la familia lui BERCEA Mondial

 

De asemenea, judecătorii au dispus interdicţia de a părăsi ţara în cazul femeii, care până atunci nu avea voie să părăsească localitatea. În cazul lui Grinică Anghel, magistraţii au stabilit obligaţia ca acesta să nu depăşească limita teritorială a oraşului Drăgăneşti (Olt) fără încuviinţarea prealabilă a instanţei.

 

În cazul lui Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial, judecătorii au constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive, pe care au menţinut-o, respingând ca nefondată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura controlului judiciar, formulată de avocatul acestuia, Pavel Abraham.

 

Decizia magistraţilor a fost contestată de membrii familiei Anghel la Curtea de Apel Constanţa, care în 4 iulie le-a respins contestaţiile, menţinând deciziile Tribunalului Constanţa.

 

Soţia lui Bercea Mondial, doi fii ai acestuia, Florin şi Grinică Ion Anghel, precum şi fiica şi ginerele lui Sandu Anghel, au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie din Constanţa, fiind acuzaţi de şantajarea lui Mircea Băsescu.

 

Dosarul se judecă la Tribunalul Constanţa, unde a fost trimis cu propunerea menţinerii măsurii arestării preventive în cazul lui Marius Constantin şi a măsurii controlului judiciar în cazul Izaurei Anghel şi a lui Grinică Ion Anghel. Marius Constantin se află în arest preventiv din 30 mai.

 

Potrivit rechizitoriului procurorilor constănţeni, în 1 noiembrie 2013, Florin Anghel i-ar fi cerut lui Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, 280.000 de euro, în caz contrar ameninţând cu dezvăluirea în presă a unor informaţii compromităţoare, de corupţie, în care ar fi fost implicat acesta şi familia sa.

 

În 26 martie 2014, Florin Anghel, împreună cu mama sa, Fănica, l-au ameninţat şi pe Marian Căpăţână, martor în dosar, pentru a-l determina să dea suma de 280.000 de euro sau să îşi transfere averea în proprietatea lor. Ulterior, în 26 mai şi 29 mai, fiica lui Bercea, Izaura Anghel, concubinul acesteia, Marius Constantin, şi fratele minor al femeii, Grinică Ion Anghel, au mers din nou la Mircea Băsescu, cu aceleaşi ameninţări despre pretinsa implicare în infracţiuni de corupţie, cu scopul de a-l determina să îi dea cei 280.000 de euro.

 

Conform sursei citate, în 29 mai, cei trei au primit 10.000 de euro de la Mircea Băsescu, fiind prinşi în flagrant de procurorii anticorupţie.

 

Două zile mai târziu, la data de 31 mai, Florin Anghel i-a telefonat lui Mircea Băsescu, din Penitenciarul Colibaşi, unde execută o pedeapsă într-un alt dosar, şi i-a cerut să îşi retragă plângerea formulată şi să dea declaraţii din care să rezulte inexistenţa faptei de şantaj, astfel încât Marius Constantin să fie pus în libertate prin admiterea contestaţiei formulate împotriva încheierii de arestare a Tribunalului Constanţa. Fiul lui Bercea Mondial a ameninţat că, în caz contrar, va dezvălui, prin intermediul presei, înregistrări care să susţină implicarea acestuia în săvârşirea unor infracţiuni de corupţie.

 

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost arestaţi în 20 iunie, după ce familia lui Bercea Mondial a făcut publice înregistrări făcute pe ascuns de fiul acestuia, care ar proba traficul de influenţă de care este acuzat fratele şefului statului. Cei doi au fost trimişi în judecată, 14 iulie, pentru trafic de influenţă şi, respectiv, complicitate la această infracţiune, dosarul fiind judecat la Tribunalul Constanţa.

 

Anchetatorii susţin că, în schimbul banilor, Mircea Băsescu ar fi promis că va interveni la judecători să dispună fie condamnarea lui Bercea Mondial la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!