Membru PSD: Victor Ponta sa nu vina la Iasi de Ziua Unirii. Prezenta sa ar fi inoportuna

0
7

Ionuţ Ştefanovici, membru PSD Iaşi, a declarat că premierul Victor Ponta nu ar trebui sa mearga sâmbătă la Iaşi, la manifestările de Ziua Unirii, pentru a nu risca să fie fluierat de către ieşeni. Membrul PSD considera că prezenţa premierului în oraş nu ar fi este oportună deoarece Guvernul nu a sprijinit suficient această zonă a ţării, relateaza Gandul.

 

Ştefanovici afirmă că "fluierăturile de Iaşi cântăresc foarte greu în cariera unui politician", el amintind de ceea ce s-a petrecut pe 24 ianuarie 2011 în Piaţa Unirii din Iaşi, când Traian Băsescu a fost huiduit copios, inclusiv în momentul în care s-a intonat imnul de stat sau când au fost depuse coroane de flori. "Prezenţa domnului Ponta la Iaşi este cu totul inoportună la acest moment. De ce să nu recunoaştem că ieşenii îl aşteaptă pe preşedintele României? Mai mult, prezenţa domnului Ponta la Iaşi pe 24 ianuarie ne va pune pe toţi într-o poziţie ingrată. Este acea rudă care ne-a făcut de ruşine şi cu care acum nu vrem să ne afişăm”, a spus Ştefanovici.

 

Reprezentantul PSD invocă faptul că Iaşiul a avut o slabă reprezentare la nivel guvernamental în timpul guvernării Ponta şi că actualul Executiv nu a sprijinit suficient proiectele oraşului."Ostilitatea de care va avea parte Victor Ponta va fi pe deplin îndreptăţită. De data asta, nu o vom putea acoperi cu aplauze”, a mai precizat Ştefanovici, care a mai spus că nu înţelege de ce şeful PSD Iaşi, Gheorghe Nichita, l-a sfătuit pe Ponta să vină la Iaşi pe 24 ianuarie.

 

CITITI SI: Mircea Geoană va participa la Congresul PSD, cu o noua platforma politica, pentru a prelua şefia partidului: Ponta şi Dragnea nu pot închide uşile Congresului

 

Întrebat cum comenteză afirmaţiile colegului său de partid, Gheorghe Nichita, lider al PSD, a spus, miercuri, într-o conferinţă de presă, că nu vrea să comenteze "aberaţii”."Eu nu comentez aberaţii. Mi-a dat şi mie nişte mesaje de-a lungul timpului, omul acesta cred că are multe probleme personale şi frustrări. I-am întins mâna de două ori în viaţă, ca să aibă o bucată de pâine", a afirmat Gheorghe Nichita.

 

Deputatul PNL Costel Alexe declara, în urmă cu o săptămână, că premierul Victor Ponta nu ar trebui să vină la Iaşi, de Ziua Unirii, motivând că Guvernul a condamnat regiunea de nord-est la sărăcie prin blocarea construcţiei autostrăzii Moldova-Transilvania.

 

Primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita, a făcut un apel, miercuri, către partidele politice să nu politizeze manifestările ce vor fi organizate sâmbătă la Iaşi, de Ziua Unirii, motivând că trebuie să existe respect faţă de simbolurile naţionale.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!