Merkel cere Facebook sa ia masuri impotriva celor care posteaza mesaje xenofobe

0
12

Cancelarul german Angela Merkel cere Facebook să acționeze într-un mod mai energic împotriva utilizatorilor care postează mesaje xenofobe sau care incită la violență, consemnează agenția EFE, preluată de Agerpres.

 

“Atunci când persoane, folosind identitatea lor, incită la violență pe rețelele de socializare, nu doar statul trebuie să acționeze, ci și compania Facebook trebuie să ia măsuri împotriva acestor mesaje”, a spus Angela Merkel într-un interviu.

 

În opinia ei, Facebook are deja reguli pentru astfel de situații și aceste reguli trebuie aplicate.

 

Deși rețeaua de socializare Facebook permite o comunicare “mai dezinhibată”, cancelarul german s-a arătat sceptică asupra caracterului inofensiv al dezbaterilor pe internet. Ea a amintit că xenofobia nu este ceva nou și manifestările extremei drepte sunt de asemenea expuse în public. “Din acest motiv, cer tuturor să se împotrivească oamenilor care au ură în inimă și să stea departe de ei. Aceștia nu doresc nimic bun”, a mai spus Angela Merkel.

 

În ultimele luni în Germania s-au înmulțit atacurile asupra centrelor de primire a refugiaților, acțiuni puse de guvernul de la Berlin pe seama extremei drepte.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!