Mesaje depuse la ambasada Olandei la Moscova: Scuzati-ne, daca puteti! NE ESTE TEAMA, SUNTEM RUSINATI, SUNTEM IN DOLIU

0
7

Cetateni rusi au lasat mesaje de condoleante la ambasada Olandei din Moscova, ca reactie la tragedia aviatica din estul Ucrainei, din 17 iulie, cand un avion de linie care ar fi fost doborat de o racheta, s-a prabusit in regiunea Donetk. 298 de oameni au murit atunci, fapt ce a crescut tensiunea dintre Occident si Rusia, pe care Vestul o considera vinovatul moral al tragediei, conform Romania Libera.

La ambasada Olandei din Moscova, oamenii au lăsat flori şi jucării la un memorial improvizat în onoarea victimelor tragediei aviatice. De asemenea, poate fi văzut un desen cu un avion rupt în timpul zborului, însoţit de mesajul "copiii nu ar trebui să moară", scris chiar de mâna unui copil. Într-un alt mesaj se poate citi: "Ne este teamă, suntem ruşinaţi, suntem în doliu".

În timp ce poziţia oficială a Rusiei este că statul rus nu a avut nici un rol şi nu este responsabil de prăbuşirea avionului, folosirea frazei "Iertaţi-ne" în mesajele de condoleanţe de la ambasada Olandei la Moscova este frapantă. Acest mesaj lasă impresia că oamenii chiar cred că Rusia poartă o parte din responsabilitate pentru ceea ce se întâmplă în estul Ucrainei.

"Scuzaţi-ne, vă rugăm, dacă puteţi. Ne pare rău! Rusia, Moscova", scrie într-un alt mesaj. Este "dificil să recunoşti că ţara noastră ar putea fi implicată în acest accident", a declarat pentru CNN Iuri Iemşanov, un locuitor din Moscova. "Cred că sunt destule dovezi că suntem în relaţii apropiate cu separatiştii din Ucraina. Bănuiesc că este clar că îi sprijinim furnizându-le arme şi cred că nu contează cine a lansat racheta. Doar pentru că sprijinim teroriştii, suntem implicaţi", a adăugat el.

"Cred că trebuie să existe o investigaţie, dar sigur că multe lucruri sunt înţelese deja şi probabil am putea şti cine a făcut asta", a afirmat soţia acestuia, Marina. O altă femeie, Olga, s-a declarat sigură că Rusia nu este implicată în tragedia aviatică şi că este necesară o investigaţie. "Totuşi, şi eu aş spune «Iertaţi-mă». Simt acelaşi lucru", a precizat ea.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!