Mesajul lui Juncker pentru Moscova: Securitatea si granitele Uniunii Europene sunt de neatins

0
10

Securitatea si granitele Uniunii Europene sunt de neatins, a afirmat miercuri presedintele Comisiei Europene. “Acest lucru sa fie bine inteles la Moscova”, a punctat Jean-Claude Juncker in plenul reunit al Parlamentului European.

Seful Executivului comunitar a sustinut, miercuri, discursul anual privind “Starea Uniunii”, ocazie cu care a tinut sa faca precizari privind situatia tensionata de la granita de est a UE.

Securitatea si granitele Uniunii Europene sunt de neatins”, a afirmat Juncker in fata europarlamentarilor reuniti la Strasbourg, iaracest lucru sa fie bine inteles la Moscova”.

Seful CE a tinut sa sublinieze solidaritatea Uniunii Europene cu Polonia si tarile baltice, aflate sub presiunea agresivitatii Federatiei Ruse.
 

Spatiul Schengen nu dispare

Asa sustine seful Comisiei Europene, in conditiile in care valurile recente de refugiati care au intrat pe continentul european au ridicat semne de intrebare privind libera circulatie in interiorul spatiului comunitar.

Am eliminat controlul la granițe în interiorul spațiului Schengen, iar spațiul Schengen nu va dispărea. Însă cealaltă față a monedei este că trebuie să lucrăm împreună pentru a proteja granițele exterioare”, a spus Juncker in discursul anual privind Starea Uniunii, sustinut in plenul Parlamentului European.

Acordul Schengen nu va fi abolit in mandatul acestei Comisii”, a intarit liderul european, citat de EurActiv.
 

CITESTE SI: Juncker, seful CE: Ducem lipsa de uniune si de Europa. Nu suntem intr-o situatie buna

El a inaintat ideea unei paze de frontiera si de coasta comuna in interiorul Uniunii.

Trebuie să deschidem și canale sigure și legale de migrație. Dar asta nu va ajuta la rezolvarea crizei actuale. Trebuie să existe cote deschise și legale pentru a descuraja traficul. Suntem un continent ce îmbătrânește. Migrația trebuie să devină dintr-o problemă într-o resursă”, a continuat Juncker.,

Seful Comisiei a propus, de asemenea, un fond de urgenta de ,1,8 miliarde de euro pentru statele din Sahel si nordul Africii, cu eforturi financiare din partea tututor statelor membre.

Nu vreau să las impresia că această criză se va sfârși în curând. Europa înseamnă studenții din gările din Munchen și Passau care îi primesc cu aplauze pe refugiați. Europa în care vreau să trăiesc înseamnă oamenii care sunt dispuși să ajute. Nu vreau să trăiesc într-o Europă care nu vrea să ajute. Contez pe voi, pe toate statele membre, în acest sens”, a spus Juncker in fata eurodeputatilor.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!