Mii de palestinieni protesteaza impotriva caricaturilor din Charlie Hebdo

0
8

Mii de palestinieni au mărșăluit în Cisiordania (cunoscută și ca West Bank) pe 24 ianuarie 2015 pentru a protesta împotriva publicării desenelor ce-l reprezentau pe profetul Mohammed, publicate recent în publicația satirică Charlie Hebo, informează Reuters.

 

Primul număr al săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo care a urmat atacului terorist de 7 ianuarie 2015, soldat cu 12 morți, a apărut peste numai o săptămână într-un tiraj-record de cinci milioane de exemplare. Având o caricatură a profetului Mahomed pe copertă, cel mai recent număr Charlie Hebdo a fost tradus în mai multe limbi și s-a epuizat rapid.

 

CITIȚI ȘI: Manifestatii împotriva Charlie Hebdo, la care au participat mii de persoane, în Pakistan şi in Cecenia

 

Sâmbăta aceasta mii de palestinieni au protestat în Cisiordania (ținut aflat sub ocupație israeliană) pentru a protesta împotriva publicării caricaturilor din Charlie Hebdo.

 

 Demonstrații simultane au avut loc și în orașele Ramallah and Hebron.

 

CITIȚI ȘI: FOTO Atentatul asupra publicației Charlie Hebdo provoacă aparitia unui nou saptămânal românesc: BUCAREST HEBDO

 

Într-un sondaj recent al Institutului Ifop publicat de către săptămânalul Le Journal du Dimanche (JDD), la o întrebare care aminteşte că "anumiţi musulmani se simt răniţi sau agresaţi de publicarea unor caricaturi cu Profetul Mahomed", 57% dintre cei chestionaţi afirmă că "trebuie să nu se ţină cont de aceste reacţii şi să continue să se publice acest tip de caricaturi", în timp ce 42% cred că "trebuie să se ţină cont de aceste reacţii şi să se evite publicarea acestui tip de caricaturi". Un procent nu a răspuns.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!