Minerii din Rosia Montana saluta declaratiile presedintelui

0
8

 Sindicatul "Viitorul Mineritului" din Roșia Montană a aprobat declarațiile făcute de președintele Klaus Iohannis referitoare la contractul încheiat de statul român și compania Gold Corporation. Într-un interviu televizat Iohannis a precizat că dorește reluarea discuțiilor privind proiectul minier de la Roșia Montană, el declarând-se nemulțumit de forma actuală a proiectului, arată Știripesurse.ro.

 

"Proiectul nu a fost bine abordat. Trebuie revăzut. Nu e treaba președintelui să negocieze contractele, dar este treaba mea să spun că nu mi se pare potrivit proiectul așa cum este și să îi invit pe cei implicați să reia discuțiile" a declarat recent președintele într-un interviu televizat.

 

CITIȚI ȘI: ALBURNUS MAIOR, scrisoare deschisa catre IOHANNIS, despre Rosia Montana: Invitatia de a RENEGOCIA nu va face cinste. CEDATI in fata AMENINTARILOR lansate de GABRIEL RESOURCES

 

Scrisoarea deschisă a sindicatului "Viitorul Mineritului" din Roșia Montană salută declarațiile președintelui:

"Cuvintele dumneavoastră aduc în inimile şi sufletele noastre din nou o rază de speranţă pentru un viitor mai bun, pentru o viaţă demnă, cu capul sus, aşa cum au trăit-o părinţii şi bunicii noştri, şi ei mineri, la fel ca noi. Însă mineritul la Roşia Montană s-a întrerupt în anul 2006 şi de atunci cu toţii aşteptăm o decizie a statului român, iar soarta copiilor noştri depinde de ceea ce veţi hotărî dumneavoastră, cei ce ne conduceţi".

 

De asemenea, minerii din Roşia Montană critică opozanţii proiectului minier, mai ales un ONG din Roșia Montană :

 

"Acest ONG nu numără mai mult de câteva familii, oameni care au lucrat în minerit şi au pensii din minerit, iar acum luptă să oprească mineritul! Dar este susţinut financiar de diverse organizaţii, fără să aibă nicio legătură cu noi, oamenii simpli din Roşia Montană. Organizaţia aceasta nu are legitimitate, nu ştim ce interese reprezintă. Noi nu facem parte din cei ce vor dispariţia de pe hartă a Roşiei Montane, loc sortit pieirii dacă nu repornim mineritul. De ce acest ONG, Alburnus Maior după cum îşi spune, nu recunoaşte că nu vorbeşte în numele localnicilor din Roşia Montană care, la referendumul din 2012, au spus Da mineritului şi proiectului minier în procentaj de 80%? Noi vrem minerit la Roşia Montană! Vrem să ne facem meseria noastră pe care am învăţat-o cu mult drag din tată-n fiu!".

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!