Ministerul RUS de EXTERNE : SANCTIUNILE sunt noua ARMA OFENSIVA a Statelor Unite

0
8

Statele Unite au transformat instrumentul sancţiunilor într-un nou tip de "armă ofensivă", însă Rusia nu se va implica într-o astfel de "cursă a înarmării", deşi îşi păstrează dreptul de a căuta căi de apărare, a declarat adjunctul ministrului rus de Externe, Serghei Riabkov, citat de RIA Novosti. În opinia oficialului rus, din cauza unor astfel de acţiuni ale Statelor Unite "piaţa se transformă într-un instrument al politicii externe", unde "se utilizează pe larg metode interzise, care nu au legătură cu interesele pieţei", relateaza Mediafax.

 

"Avem impresia că autorităţile de la Washington cred că uneori este mai simplu şi mai puţin costisitor să aplice sancţiuni, decât să realizeze o proiecţie tradiţională a forţei militare asupra cuiva. Astfel, cred că, de fapt, avem de-a face cu un nou tip de armă ofensivă", a apreciat Riabkov, într-un interviu acordat ziarului rus Kommersant, publicat vineri.

 

CITITI SIPOROSENKO, MERKEL si HOLLANDE vor discuta cu PUTIN, intr-o teleconferinta, inainte de incheierea ARMISTITIULUI din Ucraina si inainte ca UE si SUA sa impuna NOI SANCTIUNI RUSIEI

 

Potrivit lui Riabkov, "noi (ruşii) nu ne implicăm în cursa înarmării, nu intenţionăm să reacţionăm la fel" ca Washingtonul. "Însă suntem nevoiţi să căutăm un antidot. Pentru a răspunde unui atac efectuat cu arme ofensive, pot fi găsite arme defensive. Anume asta vom face", a adăugat el.

 

"Toate aceste măsuri au un scop geopolitic: de a reţine sau de a înlătura ţările care nu satisfac interesele Statelor Unite din cauza politicii externe sau din alte motive. Dacă ei (americanii) apelează la astfel de metode, înseamnă că arsenalul de instrumente al politicii lor externe este destul de sărac", a adăugat Riabkov.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!