Ministrul de Externe Aurescu participa la reuniunea Grupului de la Visegrad

0
3

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, participa in perioada 14-15 mai la reuniunea Grupului de la Visegrad, organizata la Bratislava.

Slovacia este gazda reuniunii in calitate de presedinte al Grupului, lucrarile urmand a se desfasura in format V4+, fiind invitati sa participe reprezentantii statelor partenere din cadrul Parteneriatului Estic si ai unor state comunitare (Romania, Suedia, Letonia), potrivit MAE, citat de Agerpres.

La reuniune vor participa, de asemenea, Inaltul Reprezentant al UE, Federica Mogherini, si comisarul UE pentru politica de vecinantate, Johannes Hahn.

Reuniunea are ca principal obiectiv discutarea situatiei din Vecinatatea Estica, in contextul realitatilor geopolitice si de securitate actuale, mai ales din perspectiva apropiatului Summit al Parteneriatului Estic de la Riga (21-22 mai)”, puncteaza MAE.

Ministerul de Externe mai transmite ca “participantii vor avea, totodata, o discutie de perspectiva pentru conturarea unui cadru incipient de orientari aplicabile in perioada ulterioara Summit-ului de la Riga. Vor avea, de asemenea, un schimb de opinii pe teme precum procesul de reforma in statele partenere sau problematica securitatii energetice”.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!