Ministrul Educației critică amnistierea hoției intelectuale, catalogând-o drept ruşinoasă

0
9

Mircea Dumitru, ministrul Educaţiei, critică iniţiativa din Camera Deputaţilor prin care plagiatorii pot renunţa la doctorat de bunăvoie. Invitat la emisiunea „În faţa ta” de la Digi24, Mircea Dumitru a vorbit şi despre fostul ministru de Interne Petre Tobă, care după demisie a fost numit consilier în cadrul MAI.

 Ministrul a spus că a aflat din presă despre numirea lui Petre Tobă consilier. „Nu văd chestiunea asta ca fiind o chestiune pozitivă, cel puțin nu în momentul ăsta, în care există anumite suspiciuni cu privire la domnia sa”, a declarat titularul portofoliului de la Educație, la Digi24.ro.

 

Întrebat cum privește iniţiativa din Camera Deputaţilor prin care plagiatorii pot renunţa de bunăvoie la doctorat, ministrul educației a spus că i se pare o „rușine”.

 

„Va fi un capitol rușinos și în istoria parlamentarismului din România, și pentru universitățile din România. E inacceptabil ca cineva să poată renunța la titlu fără să dea niciun fel de explicație și fără să recunoască dacă este cazul că a făcut o greșeală morală”, consideră ministrul Mircea Dumitru.

 

 

 

 

Întrebat dacă poate fi considerat acest demers drept o amnistiere a hoției intelectuale, ministrul educației a răspuns: „Cu siguranță”.

 

Interviul integral acordat de ministrul educației în emisiunea „În fața ta” poate fi urmarit AICI.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!