Ministrul maghiar al Apararii: Budapesta desfasoara 3.800 de militari la granita cu Serbia

0
12

Istvan Simicsko, ministrul maghiar al Apărării, a transmis ca 3.800 de militari au fost desfășurați la granița sudică a Ungariei, pentru a participa la construirea gardului de-a lungul frontierei cu Serbia. Simicsko a precizat ca o sectiune de 10 km de gard este construită zilnic.

 

Budapesta vrea să accelereze lucrările de construcție a gardului de la frontiera sa de 175 km cu Serbia. Armata are sarcina de a securiza frontiera împreună cu poliția întrucât 'este necesară o forță de protecție de-a lungul frontierei, gardul nu este de ajuns', a spus ministrul, conform Agerpres.

 

În ciuda instalării unor garduri de sârmă ghimpată, 3.601 de imigranți au reușit să intre în țară joi, un nou record, conform unui bilanț făcut public de poliție.Precedentul record, care data de miercuri, era de 3.321 de persoane. 
 

Afluxul se repercutează asupra frontierei austriece pe unde tranzitează aproape toți acești imigranți în drum spre Germania: 8.000 de imigranți au trecut joi pe la postul de frontieră de la Nickelsdorf și peste 3.600 au fost înregistrați între miezul nopții și ora locală 06.00 vineri, a anunțat poliția austriacă. 

Autostrada care trece prin Nickelsdorf cu destinația Ungaria a fost încă o dată închisă circulației vineri dimineață, din cauza numărului important de persoane care fac acest drum pe jos pentru a trece frontiera. 
 

Compania feroviară austriacă a suspendat joi legăturile cu Austria, declarându-se depășită de afluxul de imigranți care vor să ajungă în Germania

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!