Ministrul polonez de Externe: Europa AR FI PUTUT EVITA criza din Ucraina

0
7

Criza din Ucraina ar fi putut fi evitată dacă Europa ar fi adoptat o poziţie unită împotriva Rusiei, a declarat ministrul polonez de Externe, Radoslaw Sikorski, într-un interviu pentru cotidianul german Welt am Sonntag, conform Mediafax.

Referitor la prăbuşirea avionului Malaysia Airlines în estul Ucrainei, ministrul Sikorski a afirmat că a atras atenţia în legătură cu creşterea capacităţilor militare ale separatiştilor proruşi la finalul vizitei de săptămana trecută de la Kiev.

"Criza din Ucraina ar fi putut fi evitată", a subliniat ministrul. "Europa a făcut prea puţin pentru a influenţa comportamentul Rusiei în diferite momente ale conflictului", a afirmat şeful diplomaţiei de la Varşovia.

"Când Rusia a impus un embargou Ucrainei, anul trecut, pentru a pedepsi decizia Kievului de a continua procesul de apropiere de UE, am pledat pe lângă colegii mei pentru adoptarea unor măsuri", a mai afirmat ministrul Radoslaw Sikorski.

"Dacă am fi impus atunci anumite limite Moscovei şi ne-am fi demonstrat solidaritatea cu Ucraina, situaţia nu ar fi escaladat", a apreciat ministrul polonez de Externe.

Radoslaw Sikorski este unul dintre cei mai puternici critici ai Rusiei din UE. Numele lui este vehiculat pentru functia de Înalt reprezentant pentru politica externă și politica de securitate, numarul 2 din ierarhia UE.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!