Ministrul Șova refuză avizarea proiectului responsabil de schimbul de date între instituții

0
6

Ministerul Comunicatiilor, condus de Lucian Sova, nu a dorit sa avizeze momentan proiectul de Ordonanta care viza crearea ANSEC, agenție care ar trebui să răspundă de toate sistemele IT ale statului si de interconectarea si schimbul de date intre institutii.

 

 

Șova a invocat rezervele pe care le are asupra principiilor promovate, se arata intr-un raspuns al ministerului catre HotNews.ro. 

 

Ministerul mai spune ca 'va sustine un proiect care sa corespunda exigentelor pe care si le propune initiatorul, dar si compatibil cu cadrul general in care acesta isi desfasoara activitatea."

 

"Avand in vedere existenta unor rezerve privind principiile promovate prin proiectul la care faceti referire si fara a intra in detalii tehnice va informam ca MCSI a retrimis documentul, neavizat. Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale va sustine un proiect care sa corespunda exigentelor pe care si le propune initiatorul, dar si compatibil cu cadrul general in care acesta isi desfasoara activitatea.", spune Ministerul Comunicatiilor.

 

Potrivit proiectului de înființare a agenției, pe langa gestionarea sistemelor IT ale statului, ANSEC va coordona toate proiectele IT din administratia publica centrala si locala, va fi depozitar al 'codului-sursa' pentru aplicatiile informatice dezvoltate la cerere pentru administratia publica, va asigura interconectarea si schimbul de date intre institutii si va implementa si opera o viitoare platforma IT numita: Platforma Nationala de tip Cloud Privat Guvernamental.

 

ANSEC ar fi urmat sa primeasca anual 30% din bugetul anual incasat de arbitrul telecom (ANCOM) de la operatorii privati.

 

Saptamana trecuta, Centrul pentru Inovare Publica, asociatie non-guvernamentala, a solicitat Guvernului Tudose sa organizeze o consultare publica pe marginea acestui proiect inainte de a-l legifera.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!