Miniştrii de Externe GERMAN, FRANCEZ, RUS SI UCRAINEAN se întâlnesc miercuri la Berlin pentru a discuta despre situatia din UCRAINA

0
6

Miniştrii de Externe din Germania, Franţa, Rusia şi Ucraina se vor întâlni miercuri, la Berlin, pentru a discuta despre criza din Ucraina, a anunţat marţi o sursă din cadrul diplomaţiei franceze. Frank-Walter Steinmeier, Laurent Fabius, Serghei Lavrov şi Pavlo Klimkin se vor reuni miercuri după-amiaza în capitala Germaniei, pentru a discuta despre criză, în contextul în care Kievul a reluat operaţiunile militare împotriva separatiştilor, în estul Ucrainei, relateaza Mediafax.

 

Potrivit unui comunicat al Ministerului rus de Externe, Lavrov a "susţinut propunerea lui Steinmeier de a organiza la Berlin, pe 2 iulie, o întâlnire între şefii diplomaţiilor din Rusia, Germania, Franţa şi Ucraina".

 

CITITI SISerghei Lavrov avertizeaza ca decizia lui Poroșenko de a NU prelungi armistitiul va declanșa noi vărsări de sânge în Ucraina

 

Cei patru oficiali vor ţine o conferinţă de presă la ora 17.00 GMT (20.00, ora României), înaintea unui dineu neoficial, potrivit unei surse diplomatice.

 

Operaţiunea "antiteroristă" contra rebelilor proruşi din estul Ucrainei a fost reluată marţi dimineaţa, după ce preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a refuzat să prelungească armistiţiul de încetare a focului.

 

Moscova şi-a exprimat, marţi, "regretele profunde" faţă de decizia Kievului de a nu prelungi armistiţiul cu separatiştii proruşi şi a cerut partenerilor occidentali "să nu mai folosească Ucraina ca monedă de schimb în jocurile geopolitice", potrivit unui comunicat al Ministerului rus de Externe.

 

CITITI SI: Petro POROSENKO: Armistiţiul din estul ţării NU va fi PRELUNGIT. Vom ATACA

 

Preşedintele rus, Vladimir Putin a declarat marţi că Poroşenko va purta "întreaga responsabilitate" pentru războiul din estul Ucrainei.

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!