Mircea Dumitru: Rectorii si directorii din preuniversitar sa nu mai detina functii politice

0
6

Mircea Dumitru, ministrul Educatiei din Romania, a declarat astazi, la emisiunea „24 de minute” difuzata on-line de Digi 24, ca are in vedere anumite schimbari ale Legii Educatiei, printre acestea numarandu-se si interdictia cumularii unei functii de conducere in universitati cu o functie politica, anunta Hotnews.

 

Ministrul a declarat, la Digi 24, ca o prima tinta a modificarilor pe care vrea sa le aduca Legii Educatiei ar fi „clarificarea chestiunilor care țin de integritatea academică. E un simptom al unei situații mai generale care ține de etică și deontologie. Cred că trebuie reașezată legea actuală a Educației a modului în care funcționează organismele care asigură etica. Săptămâna viitoare vom avea acest proiect”, a spus ministrul. 

 

Ministrul a afirmat ca principalele modificari pe care intentioneaza sa le aduca Legii Educatiei sunt legate de "integritati, interdictia de a cumula o functie executiva si de conducere in universitate cu o functie politica sau o functie in Parlamentul Romaniei", aceasta masura fiind avuta in vedere si pentru invatamantul preuniversitar, unde ar exista de asemenea "incompatibilitati de natura politica".

 

El a mai precizat ca metodologia si calendarul concursului pentru directorii de scoli vor fi respectate: „Avem în momentul de față avem 6600 de candidați pentru posturi de directori de școli chiar dacă personalități politice, organizații sindicale într-un fel sau altul, mai direct sau voalat, au încercat să saboteze acest concurs. Concursul se va organiza, calendarul va fi respectat, metodologia va fi respectată. ”

 

Mircea Dumitru considera ca prin aceste concursuri lucrurile vor intra in normalitate: "Vreau să intrăm în normalitate. Ne aducem aminte ce discuții au fost în 2011 cu privire la cum urma să fie organizat Bacalaureatul. Acum ni se pare normal ca acest examen să fie organizat corect și curat. De partea mea este legea, au fost elevi care prin asociațiile de profil și cei 6000 de oamenii care s-au înscris la concurs și toți cei care au încredere în funcționarea corectă a sistemului de învățământ”, a spus ministrul, la Digi 24.

 

Urmariti interviul integral pe site-ul Digi 24.

 

Comentează

Please enter your comment!
Please enter your name here
Please enter your comment!