Mircea Dusa a trecut la sanctiuni dupa ce Jandarmeria si-a permis sa sanctioneze manifestantii violenti anti-Basescu de la Universitate

0
7

Scandalul privind amendarea protestatarilor anti-Basescu de la Universitate s-a soldat cu sanctiuni in cadrul Jandarmeriei Romane, relateaza Ziare.com.

Astfel, Marius Teodorescu, seful Serviciului de Comunicare al Jandarmeriei Romane, a fost detasat la Jandarmeria Bucuresti, in urma lipsei de comunicare eficienta de care a dat dovada acesta, arata B1 TV.

Masura a fost luata in urma unei investigatii cerute de ministrul de Interne, Mircea Dusa, la departamentul de comunicare al Jandarmeriei Romane.

Dusa s-a aratat nemultumit de felul in care ministerul pe care-l conduce comunica la nivel public.

Jandarmeria Romana a amendat persoane pentru protestele din perioada 21-22 august, insa nu a intocmit dosare penale, asa cum se presupunea din cauza unei proaste comunicari din partea lui Teodorescu.


Dusa spune ca Jandarmeria nu le-a facut dosare potestatarilor : Biroul de presa s-a trezit vorbind
Mircea Dusa a iesit public si a spus ca nu a fost vorba de dosare penale, ci doar de amenzi pentru blocarea traficului si alte infractiuni pasibile de contraventie.

"Legat de acel comunicat, Jandarmeria Romana nu are nicio atributie pe partea penala. Eu cred ca cei care au scris acel comunicat nu au ce cauta in Jandarmerie, de aceea am si dispus ca pana luni, cand ma intorc in Bucuresti, sa fie trimisi sa lucreze acolo unde au competente (…) Eu cred ca acele persoane care se ocupa de presa sunt neprofesionisti si s-au trezit vorbind", a spus Dusa.

Afirmatiile au fost facute in contextul in care, vineri, Jandarmeria Bucuresti a informat, printr-un comunicat de presa, ca pe numele a 49 de protestatari s-au intocmit dosare penale pentru blocarea traficului din Piata Universitatii.